Υψηλοί τόνοι για το πρωτοσέλιδο της «Αυγής»

Υψηλοί τόνοι για το πρωτοσέλιδο της «Αυγής»

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον πολιτικό υδράργυρο στα ύψη διατήρησε, για τρίτη ημέρα χθες, το πρωτοσέλιδο της «Αυγής», που ταύτισε τον πρωθυπουργό και τον Αντώνη Σαμαρά με το εμβληματικό σύνθημα «Δεν είναι αθώοι» εναντίον της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, έχοντας και τις «ευλογίες» του ΣΥΡΙΖΑ διά επίσημης ανακοίνωσης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το αποδοκίμασε ως «χυδαίο», βάλλοντας κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης για πολιτική εκμετάλλευση της υπόθεσης έναντι της απαιτούμενης ενότητας μετά τη νίκη της δημοκρατίας. «Δείχνει τον πανικό και αν θέλετε την πολιτική ένδεια του ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε (σε συνέντευξή του στα «Νέα»), επισημαίνοντας πως οι δημοκρατικοί πολίτες αποστρέφονται τέτοιες συμπεριφορές.

Με φόντο το επίμαχο πρωτοσέλιδο, Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ συνέχισαν τις αλληλοκατηγορίες περί ανοχής, «ξεπλύματος», ακόμα και συμπόρευσης με τους χρυσαυγίτες στο παρελθόν. Για εκδικητική λασπολογία στην αναζήτηση διεξόδου από τους εσωκομματικούς κλυδωνισμούς της, μετά και τις «κορώνες» Κοντονή, καταγγέλλει την αξιωματική αντιπολίτευση η κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας ότι η Ν.Δ. διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στη δίωξη του ναζιστικού μορφώματος. «Επειδή θύμωσαν για την κριτική που τους άσκησαν (σ.σ.: για τον ποινικό κώδικα), είπαν να πετάξουν μερικούς τόνους λάσπης», σχολίασε ενδεικτικά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης στον ΣΚΑΪ.

Με κατηγορίες περί συστηματικής συκοφαντίας και για συνειδητές κινήσεις που έριξαν τη Χρυσή Αυγή «στα μαλακά» αντεπιτίθεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Κορυφαία στελέχη του, όπως η Εφη Αχτσιόγλου και άλλοι «προεδρικοί», καλύπτουν πλήρως την «Αυγή». «Αυτή η επίθεση δεν μπορούσε να μείνει αναπάντητη», είπε η κ. Αχτσιόγλου στον ΣΚΑΪ. Στον αντίποδα πάντως, προερχόμενοι από τον ακαδημαϊκό χώρο, δήλωναν ανοικτά ότι η «Αυγή» ξεπέρασε τα εσκαμμένα, αναδεικνύοντας σημάδια διχασμού στο κόμμα.

Αφορμή για νέους διαξιφισμούς αποτέλεσαν οι ισχυρισμοί του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, ότι τον Μάιο του 2013, επί διακυβέρνησης Αντ. Σαμαρά, το Μέγαρο Μαξίμου «μπλόκαρε» προσωρινά τον αντιρατσιστικό νόμο που θα «τύλιγε» τη Χρυσή Αυγή, ψηφίζοντάς τον μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. «Και ενώ ήμασταν έτοιμοι, να δέσουμε τον τόμο, να τον στείλουμε στη Γ.Γ. της κυβέρνησης, έρχεται το μήνυμα από το Μαξίμου: Στοπ, δεν περνάει αυτό το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο», υποστήριξε ο ίδιος στο Open. 

Κυβερνητικές εξηγήσεις απαίτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για σοκαριστικές καταγγελίες. «Ο κ. Μητσοτάκης και η Ν.Δ. δεν μπορούν να κρύψουν τις ευθύνες τους πίσω από τον όψιμο αντιφασισμό τους», σχολίασε η Κουμουνδούρου. «Ολοι ξέρουν ότι επί ημερών του Αντώνη Σαμαρά παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη η Χρυσή Αυγή και όλοι όσοι εμπλέκονται σε αυτή την εγκληματική οργάνωση, όπως αποφάνθηκε η Δικαιοσύνη, και πάλι με κυβέρνηση Ν.Δ. και πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη φτάσαμε στην καταδίκη τους», αντέτεινε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ η Ν.Δ. καταλόγισε στην αξιωματική αντιπολίτευση προσπάθεια αντιπερισπασμού με λόγια του αέρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή