Στ. Πέτσας: Με το Ορούτς Ρέις στην περιοχή δεν πάμε σε διερευνητικές

Στ. Πέτσας: Με το Ορούτς Ρέις στην περιοχή δεν πάμε σε διερευνητικές

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Όσο υπάρχει το Ορούτς Ρέις στην περιοχή δεν πρόκειται να πάμε σε διερευνητικές επαφές με την Τουρκία», διαμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. 

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Πέτσας επισήμανε ότι θα τεθεί το ζήτημα στη Σύνοδο Κορυφής αυτήν την εβδομάδα, όπως δήλωσε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Ο κ. Πέτσας ανέφερε πως η Τουρκία δεν επιδεικνύει συνέπεια και συνέχεια και, εκ των πραγμάτων, φέρνει ξανά το ζήτημα στην ατζέντα.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, το δίλημμα για την Άγκυρα ήταν αποκλιμάκωση ή κυρώσεις και, εφόσον επιμένει να δημιουργεί ένταση, θα βρεθεί αντιμέτωπη με κυρώσεις. 

Ως προς τα επόμενα βήματα, ο κ. Πέτσας ανέφερε πως ο πρωθυπουργός θα τα αναπτύξει μετά τη συνάντησή του με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών, Χάικο Μάας, εντός της ημέρας.

Ο κ. Πέτσας επανέλαβε εξάλλου ότι το πλαίσιο των διερευνητικών επαφών άφορα μόνο την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών.

Νότια του Καστελλόριζου το Ορούτς Ρέις

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Ορούτς Ρέις βρισκόταν το πρωί εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, περί τα 35 ναυτικά μίλια νότια του Καστελλόριζου.

Το σκάφος απέπλευσε, χθες, από το λιμάνι της Αττάλειας, ενώ είχε για αρκετές ώρες κλειστό το σύστημα γεωγραφικού εντοπισμού του.

Πέρα από τις Βρυξέλλες, τη νέα τουρκική NAVTEX καταδίκασαν επίσης το Βερολίνο και το Παρίσι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή