Επενδύσεις και ελληνοτουρκικά στη συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη – Καναδού ΥΠΕΞ

Επενδύσεις και ελληνοτουρκικά στη συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη – Καναδού ΥΠΕΞ

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι δεσμοί φιλίας μεταξύ των δύο χωρών, οι οποίοι ενισχύονται από την παρουσία της ελληνικής κοινότητας στον Καναδά, αλλά και τη συνεργασία των δύο πλευρών στον πολιτικό, οικονομικό και αμυντικό τομέα, τονίστηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Καναδό υπουργό Εξωτερικών Φρανσουά-Φιλίπ Σαμπάν, στο Μέγαρο Μαξίμου, το μεσημέρι της Τρίτης.

Ο Πρωθυπουργός επισήμανε στον υπουργό Εξωτερικών του Καναδά, χώρας-μέλους του NATO, τη συνεχιζόμενη παραβατικότητα και προκλητικότητα της Τουρκίας, τόσο έναντι της Ελλάδας όσο και έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι δύο πλευρές ανέδειξαν επίσης, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, το γεγονός ότι μεγάλες καναδικές επιχειρήσεις έχουν επενδύσει και συνεχίζουν να επενδύουν στην Ελλάδα και συμφώνησαν να στηρίξουν την αμοιβαία επωφελή επιχειρηματική δραστηριότητα.

Σε συνέντευξή του στην «Κ», ο Καναδός ΥΠΕΞ εξέφρασε την προθυμία του Καναδά να παίξει ρόλο έντιμου διαμεσολαβητή μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή