Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας ο Θ. Ντόκος

Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας ο Θ. Ντόκος

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Θάνος Ντόκος αναλαμβάνει καθήκοντα συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού έπειτα από απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, πληρώνοντας τη θέση που είχε μείνει κενή μετά την παραίτηση του Αλέξανδρου Διακόπουλου τον περασμένο Αύγουστο.

Ο κ. Ντόκος ήταν μέχρι χθες αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, θέση στην οποία είχε τοποθετηθεί τον Οκτώβριο του 2019. Οπως τονίζεται στο σχετικό κυβερνητικό ανακοινωθέν, άμεση προτεραιότητα του κ. Ντόκου και του γραφείου Εθνικής Ασφαλείας είναι η ολοκλήρωση της στρατηγικής εθνικής ασφαλείας και της θεσμοθέτησης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

Ο κ. Ντόκος διατέλεσε γενικός διευθυντής στο Ελληνικό Ιδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), έχει διδάξει στα Πανεπιστήμια Πειραιώς και Αθηνών, στη Σχολή Εθνικής Αμύνης, στη Σχολή Εθνικής Ασφαλείας και στη Διπλωματική Ακαδημία. Είναι διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κέμπριτζ. Εχει διατελέσει ερευνητής στο Ινστιτούτο Ερευνας για την Ειρήνη της Φρανκφούρτης και στο Κέντρο για την Επιστήμη και τις Διεθνείς Σχέσεις του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Από τον Μάρτιο 1996 έως τον Οκτώβριο 1998 εργάστηκε ως επιστημονικός υπεύθυνος της Διεύθυνσης Στρατηγικών Μελετών, στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας και στο διάστημα 1998-1999 ως σύμβουλος σε θέματα ΝΑΤΟ στο υπουργείο Εξωτερικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή