ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Πέτσας για «Ορούτς Ρέις»: Θα κάνουμε αυτό που χρειάζεται στο επιχειρησιακό πεδίο

Στ. Πέτσας για «Ορούτς Ρέις»: Θα κάνουμε αυτό που χρειάζεται στο επιχειρησιακό πεδίο

Το θέμα της τουρκικής παραβατικότητας θα θέσει αύριο Πέμπτη στη Σύνοδο Κορυφής η Ελλάδα και θα ζητήσει την ενεργοποίηση των κυρώσεων, όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Χαρακτήρισε μάλιστα σοβαρότατη κλιμάκωση το γεγονός ότι το «Ορούτς Ρέις» πηγαίνει τόσο κοντά στο Καστελλόριζο. 

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας «έπεσε πολύ στενός ο κορσές του προσφάτου Ευρωπαϊκού Συμβούλιου στην Άγκυρα, και προσπαθεί να τον βγάλει».

Αρνήθηκε να σχολιάσει την δήλωση που έκανε νωρίτερα σήμερα ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ ότι το ερευνητικό σκάφος έφτασε χθες στο σημείο των ερευνών και σήμερα αρχίζει έρευνες.

«Δε θα σχολιάζουμε κάθε δήλωση Τούρκου αξιωματούχου… Ακολουθούμε τη σταθερή μας πολιτική με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, με βάση και το κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής. Η σταθερή μας θέση είναι η καταδίκη των παράνομων ενεργειών και η προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων». 

Όπως υπογράμμισε, «κάνουμε κάθε ενέργεια για να καταδείξουμε την τούρκικη παραβατικότητα… Και στο επιχειρησιακό πεδίο θα κάνουμε αυτό που χρειάζεται».

Επίσης ο Στέλιος Πέτσας επανέλαβε ότι το μόνο θέμα που έχουμε να συζητήσουμε στο πεδίο των διερευνητικών επαφών με την Άγκυρα είναι ο καθορισμός των θαλασσίων ζωνών και τίποτα άλλο.