Η ευρωομάδα της Αριστεράς βράβευσε τους προστατευόμενους μάρτυρες της Novartis (βίντεο)

Η ευρωομάδα της Αριστεράς βράβευσε τους προστατευόμενους μάρτυρες της Novartis (βίντεο)

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες της υπόθεσης Novartis, τον «Μάξιμο Σαράφη» και την «Αικατερίνη Κελέση» βράβευσε η ευρωομάδα της Αριστεράς στις Βρυξέλλες, σε μία πρωτοβουλία που ήδη προκαλεί αντιδράσεις. 

Ειδικότερα, οι «προστατευόμενοι μάρτυρες» έλαβαν το ετήσιο βραβείο για «Δημοσιογράφους, μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος και υπερασπιστές του δικαιώματος στην πληροφόρηση» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, από την Ευρωομάδα της Αριστεράς GUE / NGL.

Κατά την τελετή, που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο και στην οποία παρενέβησαν και Έλληνες δημοσιογράφοι, μεταδόθηκαν βίντεο με δηλώσεις των δύο μαρτύρων. Οι «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση» με αλλοιωμένη φωνή και χωρίς να φαίνονται τα πρόσωπά τους μίλησαν για τις επιθέσεις που δέχθηκαν.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδας της Ευρωομάδας της Αριστεράς, η σχετική πρωτοβουλία αφορά ανθρώπους ή ομάδες που έχουν υποστεί εκφοβισμό ή διωχθεί για την αποκάλυψη της αλήθειας και τη δημοσιοποίηση της.

Σημειώνεται πως πρόκειται για την πρώτη φορά που οι μάρτυρες αναφέρθηκαν στις υποθέσεις τους.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε το γεγονός γράφοντας στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter «Αναρωτιέμαι πώς βρήκαν οι της ομάδος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς την επαφή με τους μάρτυρες Δημοσίου Συμφέροντος “Μάξιμο Σαράφη” και “Αικατερίνη Κελέση” και τους έβαλαν και να μιλήσουν; Αφού κανείς δεν ξέρει ποιοι είναι, πλην της κας Τουλουπάκη, …μάλλον θα είχαν το τηλ τους κάπου…».

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή