Πρ. Παυλόπουλος: Μονόδρομος οι κυρώσεις στην Τουρκία

Πρ. Παυλόπουλος: Μονόδρομος οι κυρώσεις στην Τουρκία

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ιδίως σήμερα, η Τουρκία προσβάλλει βάναυσα το Διεθνές Δίκαιο, την Ιστορία και τον Πολιτισμό» δήλωσε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπολος, προσθέτοντας πως «οι εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης κυρώσεις, εις βάρος της Τουρκίας, είναι πλέον μονόδρομος».

Προσφωνώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ, ο οποίος είχε προσκληθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου («EPLO») για να δώσει διάλεξη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Μανουήλ Χρυσολωράς», ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε πως ο Βούλγαρος Πρόεδρος παραμένει προσηλωμένος στη δημιουργία μιας ισχυρής και συνεκτικής Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στάθηκε δε στην προσήλωση του Προέδρου της Βουλγαρίας «στη δημιουργία ενός ισχυρού Νοτιοανατολικού πυλώνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσα από την σταδιακή ένταξη των Βαλκάνιων γειτόνων μας, που δεν είναι ακόμη Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Όμως, αυτή η προοπτική έχει πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Προϋποθέσεις, τις οποίες ουδείς μπορεί να παραγνωρίζει.  Ειδικότερα, αυτοί οι γείτονές μας πρέπει: Πρώτον, να σέβονται το Διεθνές Δίκαιο, στο σύνολό του.  Δεύτερον, να σέβονται το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο, και πάλι στο σύνολό του.  Και, τρίτον, να σέβονται την Ιστορία και τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό» συνέχισε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή