Σε κυρώσεις από την Ε.Ε. επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε κυρώσεις από την Ε.Ε. επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής περιμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ για να καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους στα ελληνοτουρκικά, θυμίζοντας, πως ο πρωθυπουργός έχει αρνηθεί τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών για τη χάραξη εθνικής γραμμής.

Από τη στιγμή που και η γερμανική πλευρά δεν δείχνει τον δρόμο των κυρώσεων, στην αξιωματική αντιπολίτευση περιμένουν στη γωνία την κυβέρνηση, υποστηρίζοντας πως η αδράνεια που επέδειξε την έφερε προ τετελεσμένων, με την Τουρκία να κλιμακώνει τις προκλήσεις. Με ανακοίνωση στην Κουμουνδούρου ανέφεραν πως «επίσημες πηγές της καγκελαρίας διαρρέουν ότι δεν έχει υποβληθεί αίτημα για κυρώσεις στην Τουρκία ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ενώ ο κ. Πέτσας δηλώνει ότι κατατέθηκε. Περιμένουμε επισήμως από την κυβέρνηση να διευκρινίσει ποιος από τους δύο λέει ψέματα. Λίγη σοβαρότητα και περισσότερη ειλικρίνεια δεν θα έβλαπτε αυτές τις κρίσιμες στιγμές».

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε πως «η κυβέρνηση πρέπει να πάψει να εμφανίζει τις διπλωματικές της αποτυχίες ως επιτυχίες και να εργαστεί ώστε σήμερα και αύριο να έχουμε αποφάσεις για κυρώσεις στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Δεν φαίνεται να τις ζήτησε από τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών κατά την επίσκεψή του εδώ», σημείωσε χαρακτηριστικά. Προετοιμάζοντας το έδαφος για σκληρή κριτική απέναντι στο Μαξίμου, ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε πως «θα πρέπει να επεκτείνουμε άμεσα τα χωρικά ύδατα νότια και ανατολικά της Κρήτης, με προοπτική επέκτασή τους νότια της Κάσου, της Καρπάθου και της Ρόδου και στο συγκρότημα του Καστελλόριζου». Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ξεκινήσει ορισμένες επαφές σε διεθνές επίπεδο το επόμενο διάστημα με πρώτο σταθμό, σύμφωνα με πληροφορίες, να είναι πιθανότατα η Λευκωσία.

Κόντρα για τις ποινές

Την ανακοίνωση των ποινών του διευθυντηρίου της Χρυσής Αυγής περίμεναν στον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να πάρουν «ρεβάνς» για την παραίτηση Κοντονή και τις καταγγελίες της Ν.Δ. πως οι χρυσαυγίτες θα μείνουν λίγα χρόνια στη φυλακή εξαιτίας των αλλαγών στον Ποινικό Κώδικα που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Νάσος Ηλιόπουλος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» δήλωσε πως «οι ποινές είναι πολύ βαριές» και συμπλήρωσε πως «κατέρρευσε το ψέμα ότι με τον νέο Ποινικό Κώδικα η Χρυσή Αυγή δήθεν θα “έπεφτε στα μαλακά”. Με τον νέο Ποινικό Κώδικα, ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, ο Ρουπακιάς, θα μείνει περισσότερο στη φυλακή απ’ ό,τι θα έμενε με τον παλιό Ποινικό Κώδικα». O εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε «ότι οι ποινές που επιβλήθηκαν με τον νέο Ποινικό Κώδικα στην ηγεσία της Χρυσής Αυγής για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, θα είναι πολύ πιο σοβαρές όσον αφορά τον πραγματικό χρόνο έκτισής τους».

Κριτική για την πανδημία

Στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει και η πανδημία με τους Ν. Παππά, Μ. Ξενογιαννακοπούλου και Χ. Γιαννούλη να συναντώνται με εκπροσώπους εργαζομένων στα ΜΜΜ. Σύμφωνα με τους τρεις αρμόδιους τομεάρχες:

«Οι κύριοι Καραμανλής και Μητσοτάκης ευθύνονται απόλυτα για:

• Την υποβάθμιση των υπηρεσιών των αστικών συγκοινωνιών.

• Τα φαινόμενα συνωστισμού στα ΜΜΜ, εν μέσω πανδημίας, που ενέχουν κινδύνους εξάπλωσης του κορωνοϊού σε επιβάτες και εργαζομένους.

• Την επισφάλεια που βιώνουν οι εργαζόμενοι ως προς την υγειονομική κρίση και την επιβάρυνσή τους λόγω της έλλειψης προσωπικού.

• Την κατασπατάληση εκατομμυρίων ευρώ μέσω ακριβών συμβάσεων με ιδιώτες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή