Εμμεση αποδοκιμασία Λοβέρδου από Γεννηματά

Εμμεση αποδοκιμασία Λοβέρδου από Γεννηματά

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιχνη εσωστρέφειας επαναφέρει στο Κίνημα Αλλαγής η επιλογή της Αννας Διαμαντοπούλου ως υποψήφιας για τη γενική γραμματεία του ΟΟΣΑ, με τη Φώφη Γεννηματά να επιστρέφει χθες στον Ανδρέα Λοβέρδο τις αιχμές που ο τελευταίος άφησε –εμμέσως πλην σαφώς– προς το πρόσωπό της.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, μιλώντας στην ΕΡΤ, χαρακτήρισε «άστοχο χιούμορ» την ανάρτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της παράταξης, ο οποίος είχε αναφέρει πως «τελικά συγκυβερνάμε με τη Ν.Δ., αλλά με ευθύνη κάποιων δεν το ξέρουμε», υπονοώντας ότι η συνεχής «αλίευση» πασοκογενών στελεχών από την κυβέρνηση στερεί πολιτικό χώρο από το κίνημα.

Παράλληλα, η κ. Γεννηματά υπενθύμισε πως η κ. Διαμαντοπούλου έχει αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ εδώ και 7,5 χρόνια, ενώ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας προβοκάτσια τη «σφήνα» της Κουμουνδούρου στο ζήτημα. Η αξιωματική αντιπολίτευση, διαβλέποντας φυσικά πιθανές αναταράξεις στη Χαρ. Τρικούπη από την ανάρτηση του κ. Λοβέρδου, είχε διερωτηθεί νωρίτερα αν «υπάρχει de facto συγκυβέρνηση του ΚΙΝΑΛ με τη Δεξιά».

Παρότι το χθεσινό σχόλιο της κ. Γεννηματά είχε σαφή διάθεση υποβάθμισης του θέματος, είναι γεγονός ότι οι πρόσφατες παρεμβάσεις του βουλευτή έχουν προκαλέσει δυσφορία στην ηγεσία. 

Αλλωστε, είχε προηγηθεί και η διπλή διαφοροποίησή του από την κεντρική γραμμή στο ζήτημα της Χρυσής Αυγής: αρχικά διά της θέσης του κατά πολιτικών παρεμβάσεων στο έργο της Δικαιοσύνης, λίγες μόλις ημέρες μετά το άρθρο της κ. Γεννηματά στην «Εφημερίδα των Συντακτών», και εν συνεχεία μέσω της δήλωσής του ότι «ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. δεν στόχευαν στο να πέσει στα μαλακά η Χρυσή Αυγή», ενώ η Χαρ. Τρικούπη αναδείκνυε ως «διευθέτηση» τις αλλαγές της κυβέρνησης Τσίπρα στον Ποινικό Κώδικα.

Εν ολίγοις, τα παραπάνω δημιουργούν την αίσθηση διαμόρφωσης αρνητικού κλίματος μεταξύ των δύο πλευρών, που μπορεί μεν να μην συνιστά ακόμη «πονοκέφαλο», αλλά δεν αποκλείεται, εφόσον υπάρξει συνέχεια, να επηρεάσει ευρύτερα τις εσωκομματικές ισορροπίες στο ΚΙΝΑΛ.

Αφενός, διευρύνοντας το «αντιπολιτευτικό» φάσμα εντός του κόμματος, μιας και μέχρι τώρα τα «αγκάθια» –λόγω και έργω– προέρχονταν ως επί το πλείστον από την αριστερόστροφη πτέρυγα της Κ.Ο., δηλαδή από την πλευρά των Γ. Παπανδρέου και Χ. Καστανίδη, όπως φάνηκε τον Ιούλιο, στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις.

Αφετέρου, διότι η Χαρ. Τρικούπη εισέρχεται πλέον σε εσωτερική προεκλογική περίοδο και, δεδομένου ότι όλες οι πλευρές θα ανοίγουν σταδιακά τα χαρτιά τους, η θέση του πρώην υπουργού, ως ενός από τα παλαιότερα στελέχη, μπορεί να επηρεάσει τον εσωκομματικό «χάρτη». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή