Ελληνορωσικός Σύνδεσμος: Σημαντική η διμερής συνεργασία εν μέσω προκλήσεων

Ελληνορωσικός Σύνδεσμος: Σημαντική η διμερής συνεργασία εν μέσω προκλήσεων

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ελληνορωσικός Σύνδεσμος αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι συμμερίζεται την ικανοποίηση της ελληνικής κοινής γνώμης για τη χθεσινή δήλωση της ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα, η οποία κοινοποιήθηκε μέσω Twitter

Στην εν λόγω ανάρτηση, η πρεσβεία της Ρωσίας χαρακτηρίζει τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 ως «ακρογωνιαίο λίθο» του διεθνούς καθεστώτος των θαλασσών. 

Επισημαίνεται, μάλιστα, ότι η θέση της Ρωσίας ως μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ είναι η «θέση αρχής».

«Η Σύμβαση προβλέπει ρητά το κυρίαρχο δικαίωμα όλων των κρατών για χωρικά ύδατα έως 12 ναυτικά μίλια και ορίζει τις αρχές και τους τρόπους της οριοθέτησης ΑΟΖ», αναφέρεται σε δεύτερη δήλωση που επίσης αναρτήθηκε στο Twitter, ενώ τονίζεται ότι «αυτό αφορά και τη Μεσόγειο».

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Ελληνορωσικού Συνδέσμου, σε μια περίοδο που η χώρα προσεκτικά και εντατικά κινητοποιείται για την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας και απειλής, η δήλωση αυτή «επιβεβαιώνει τη σημασία του ελληνορωσικού διαλόγου, καθώς και της αναβάθμισης της παραδοσιακής διμερούς συνεργασίας προς όφελος της ειρήνης και του κοινού ευρωπαϊκού μας μέλλοντος».

Τέλος, ο Σύνδεσμος υποστηρίζει ότι τις προσδοκίες αυτές θα αναθερμάνει και θα ενισχύσει η επικείμενη επίσημη επίσκεψη του Ρώσου ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή