Κορωνοϊός: Αυξητικές τάσεις στη Θεσσαλονίκη – Τηλεδιάσκεψη το απόγευμα

Κορωνοϊός: Αυξητικές τάσεις στη Θεσσαλονίκη – Τηλεδιάσκεψη το απόγευμα

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τηλεδιάσκεψη με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, και τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, πρόκειται να έχει το απόγευμα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να συζητηθεί η εφαρμογή των υγειονομικών κανόνων, καθώς -όπως τονίστηκε στην τακτική σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό για την πορεία της πανδημίας- παρατηρούνται κάποιες αυξητικές τάσεις στη Θεσσαλονίκη.

Κατά την τακτική σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό εξετάστηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα σε όλη τη χώρα. Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας στην εισήγησή του παρουσίασε τα στοιχεία με τους αριθμούς των κρουσμάτων και των νοσηλευομένων καθώς και στατιστικά για την εικόνα μετάδοσης του ιού σε κάθε περιοχή.

Με βάση αυτά τα στοιχεία, εκτός από την εκτίμηση για την εξέλιξη της πανδημίας στις περιοχές που ήδη βρίσκονται στη ζώνη αυξημένης επιτήρησης, διαπιστώθηκε ότι αρχίζουν να παρατηρούνται κάποιες αυξητικές τάσεις στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, o Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, η Υφυπουργός αρμόδια για Θέματα Ψυχικής Υγείας Ζωή Ράπτη, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών Θανάσης Κοντογεώργης, ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο καθηγητής Επιστήμης των Δεδομένων, Κίμων Δρακόπουλος.

438 νέα κρούσματα την Κυριακή

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 438 νέα κρούσματα κορωνοϊού και εννέα θάνατοι. Στους 84 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Τονίζεται πως ανησυχία προκαλεί η πορεία του ημερήσιου αριθμού κρουσμάτων, ο αριθμός των θανάτων -ο οποίος κάποιες ημέρες είναι διψήφιος- αλλά και η πίεση που παρουσιάζεται σε ορισμένες μονάδες εντατικής θεραπείας βασικών νοσοκομείων αναφοράς.

Αξίζει να σημειωθεί πως έγιναν απολυμάνσεις σε σχολικά συγκροτήματα και στο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο της Σίνδου Θεσσαλονίκης, μετά τον εντοπισμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης μαθητών από τον κορωνοϊό.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή