Στ. Πέτσας: Παραδειγματική τιμωρία για επαγγελματίες που δεν τηρούν τα μέτρα

Στ. Πέτσας: Παραδειγματική τιμωρία για επαγγελματίες που δεν τηρούν τα μέτρα

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οι λίγοι, πονηροί, επαγγελματίες που παραβιάζουν τα μέτρα και κερδοσκοπούν σε βάρος των συνεπών συναδέλφων τους, λειτουργώντας, για παράδειγμα, χώρους που θα έπρεπε να είναι κλειστοί μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, να γνωρίζουν ότι θα υπάρξει άμεση και παραδειγματική τιμωρία τέτοιων φαινομένων» διαμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι στην Ελλάδα, η επιδημιολογική κατάσταση είναι καλύτερη σε σύγκριση με άλλες χώρες. Ωστόσο, προειδοποίησε ότι η εικόνα που υπάρχει σήμερα, μπορεί να ανατραπεί ανά πάσα στιγμή.

«Όπως έγινε, στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης που τέθηκε στο υψηλότερο επίπεδο κινδύνου. Ήδη, η επιδημιολογική εικόνα σε ορισμένες γειτονιές της Αττικής, αλλά και στις Περιφερειακές Ενότητες της Καστοριάς, των Ιωαννίνων και της Θεσσαλονίκης, βρίσκεται στο πορτοκαλί. Και αυτό επισημαίνει με τον πιο έντονο τρόπο ότι δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός» συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Επανέλαβε δε ότι απαιτείται πιστή τήρηση των μέτρων, όχι μόνο από τους πολίτες, αλλά και από τους επαγγελματίες. «Είναι ζήτημα προστασίας της δημόσιας υγείας και κοινωνικής ευθύνης» τόνισε.

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στα εγκαίνια νέων κλινών ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Σωτηρία», παρουσία του πρωθυπουργού. «Δέσμευση της Κυβέρνησης, όπως σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι η Ελλάδα πολύ σύντομα να φτάσει, στον αριθμό εντατικών κρεβατιών, τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης» πρόσθεσε ο κ. Πέτσας.

Σημειώνεται ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει τηλεδιάσκεψη με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, και τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, προκειμένου να συζητηθεί η εφαρμογή των υγειονομικών κανόνων, καθώς -όπως τονίστηκε στην τακτική σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό για την πορεία της πανδημίας- παρατηρούνται κάποιες αυξητικές τάσεις στη Θεσσαλονίκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή