Αποδέχτηκε την πρόταση Αναστασιάδη για συνάντηση ο Τατάρ

Αποδέχτηκε την πρόταση Αναστασιάδη για συνάντηση ο Τατάρ

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόταση στον Ερσίν Τατάρ για συνάντηση το ταχύτερο δυνατόν απηύθυνε ο Νίκος Αναστάσιαδης, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας των δύο ανδρών, με τον νέο ηγέτη των Τουρκοκυπρίων να αποδέχεται την πρόταση, σύμφωνα με τον Κύπριο κυβερνητικό εκπρόσωπο Κυριάκο Κούσιο.

Ο πρόεδρος της Κύπρου επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον κ. Τατάρ για να εκφράσει τις ευχές του για την ανάδειξη του ως ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Ακολούθως, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας επικοινώνησε με την Ειδική Αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, την οποία ενημέρωσε για την πρόθεση των δύο ηγετών για συνάντηση. Η κ. Σπέχαρ ανέλαβε να προβεί στις αναγκαίες διευθετήσεις προς αυτό τον σκοπό, στο οίκημα των Η.Ε. στη Λευκωσία.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Κύπρου επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον απερχόμενο Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, τον οποίον ευχαρίστησε για τη μέχρι σήμερα συνεργασία που είχαν.

Ο κ. Αναστασιάδης διαβεβαίωσε τον κ. Ακιντζί ότι θα παραμείνουν σε επαφή και σημείωσε ότι προσβλέπει στη συνδρομή του σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού, με τον κ. Ακιντζί να επιβεβαιώνει ότι θα είναι πάντοτε στη διάθεση των δύο ηγετών στις προσπάθειες τους αυτές, καθώς επίσης και για επικράτηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην Κύπρο.

Πηγή: Καθημερινή Κύπρου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή