Τσίπρας: Ολιστική αρπαγή ιδιωτικής περιουσίας

Τσίπρας: Ολιστική αρπαγή ιδιωτικής περιουσίας

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον χθεσινό πρωινό καφέ, που δεν είχε πιει ο Αλέξης Τσίπρας με τους στενούς του συνεργάτες εδώ και μία εβδομάδα, μπήκε η ατζέντα των θεμάτων που θα ανοίξει ο ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα, καθώς και το χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθηθεί. 

Κορωνίδα στην οικονομία θα είναι ο προϋπολογισμός, αλλά και ο νέος πτωχευτικός κώδικας, για το οποίο ο Αλ. Τσίπρας αναμένεται να τοποθετηθεί αύριο στη Βουλή. Προετοιμάζοντας το έδαφος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε συνάντηση που είχε με την Ενωση Δικαίου Προστασίας Καταναλωτών και τη ΓΣΕΒΕΕ επεσήμανε: «Ο υπουργός Οικονομικών μίλησε για μια ολιστική παρέμβαση στο ζήτημα του ιδιωτικού χρέους. Κατά τη γνώμη μου εδώ έχουμε μια ολιστική ή ολοκληρωτική αν θέλετε αρπαγή της ιδιωτικής περιουσίας».

Ο κ. Τσίπρας συμπλήρωσε πως «όσοι άντεξαν τις κρίσεις, οι ευάλωτοι συμπολίτες μας, θα βρεθούν μπροστά στον κίνδυνο της ατομικής χρεοκοπίας». Στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν πως οι νέες διατάξεις καταργούν κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας και οδηγούν σε μαζικές εξώσεις.

Υψηλοί τόνοι 

Τα 667 νέα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν χθες δίνουν νέο πάτημα στον ΣΥΡΙΖΑ να σηκώσει τους τόνους και στο θέμα της πανδημίας. 

Ο Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο TRT Θεσσαλίας, έκανε λόγο για σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης και την κάλεσε να προχωρήσει σε «άμεση επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ, σε μαζική συνταγογράφηση των τεστ, στην εμπλοκή της πρωτοβάθμιας υγείας στη διαχείριση της πανδημίας και σε μαζικές και μόνιμες προσλήψεις στο εθνικό σύστημα υγείας».

Ελληνοτουρκικά

Η βεντάλια της κριτικής ανοίγει ακόμα πιο πολύ για τον ΣΥΡΙΖΑ με τα ελληνοτουρκικά. Στην Κουμουνδούρου επισημαίνουν σε σχέση με την αναστολή της τελωνειακής ένωσης Ε.Ε. – Τουρκίας πως είναι μια κίνηση εντυπωσιασμού που θα έχει οικονομικές επιπτώσεις και στην Ελλάδα, ενώ αποδομεί την όποια θετική ευρωτουρκική ατζέντα. 

Στη Διάσκεψη των Προέδρων στη Βουλή οι εκπρόσωποι του κόμματος πιέζουν συνεχώς την πλειοψηφία να φέρει για κύρωση τις τρεις συμφωνίες με τη Βόρεια Μακεδονία επιδιώκοντας μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για τη συμφωνία των Πρεσπών, που, όπως υποστηρίζουν, θα στριμώξει το Μαξίμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή