Εμβολιασμός της Προέδρου της Δημοκρατίας

Εμβολιασμός της Προέδρου της Δημοκρατίας

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έστειλε ένα σαφές μήνυμα υπέρ των εμβολίων όταν, ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ), έκανε χθες στο Προεδρικό Μέγαρο το εμβόλιο για την εποχική γρίπη και τον πνευμονιόκοκκο. Η δράση αυτή θεωρείται ιδιαίτερης σημασίας με δεδομένο το γεγονός ότι οι φωνές κατά των εμβολίων, παρότι μειοψηφικές, είναι ηχηρές, ιδίως στα κοινωνικά δίκτυα. Η Πρόεδρος δεν δίστασε να σταθεί «απέναντι» σε μια λαϊκιστική τάση που μάλιστα εκδηλώνεται διεθνώς.
Για τον εμβολιασμό της Προέδρου έφθασε στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ) Στέλιος Λουκίδης, συνοδευόμενος από την υπεύθυνη της ομάδας λοιμώξεων της ΕΠΕ Παρασκευή Κατσαούνου και την πρόεδρο της Ενωσης Πνευμονολόγων Ελλάδος Μάτα Τσικρικά. Οι εν λόγω ευχαρίστησαν την κ. Σακελλαροπούλου για την πρωτοβουλία της και τόνισαν τη σημασία της πρόληψης.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στις δηλώσεις της μετά τον εμβολιασμό, υπογράμμισε ότι η θωράκιση από τη γρίπη καθίσταται ακόμα πιο επιτακτική όταν στο τρέχον φθινόπωρο παραμένει σε έξαρση η πανδημία του κορωνοϊού και τόνισε: «Ας μη διστάσουμε να εμβολιαστούμε και για την εποχική γρίπη και για τον πνευμονιόκοκκο, που αποτελεί το συνηθέστερο αίτιο βακτηριακής πνευμονίας. Προφυλάσσουμε έτσι τον εαυτό μας, τους ευάλωτους συμπολίτες μας καθώς και το –ιδιαιτέρως επιβαρυμένο αυτό το διάστημα– σύστημα υγείας της χώρας μας. Ας αντιμετωπίσουμε τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται με ενσυναίσθηση, υπευθυνότητα και αλληλεγγύη».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε επίσης στην έξαρση της πανδημίας. «Η ανησυχία όλων μας μεγαλώνει», ανέφερε για να προσθέσει: «Είναι επιτακτική ανάγκη να βρισκόμαστε σε εγρήγορση, να ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών, τηρώντας τα μέτρα προστασίας –μεγαλύτεροι και νεότεροι– προφυλάσσοντας έτσι τον εαυτό μας και τους γύρω μας. Εχουμε ευθύνη και για αυτούς, δεν είμαστε μόνοι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή