Πυρά από Αλ. Τσίπρα κατά της κυβέρνησης για τα κρούσματα

Πυρά από Αλ. Τσίπρα κατά της κυβέρνησης για τα κρούσματα

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πλήρη ετοιμότητα έχει θέσει τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλ. Τσίπρας, καθώς από τις συσκέψεις που πραγματοποιεί με τους στενούς του συνεργάτες έχει συμπεράνει πως ο Κυρ. Μητσοτάκης  δεν εξάντλησε όλες τις εφεδρείες που είχε για να λειτουργήσει αποτελεσματικά ο κρατικός μηχανισμός στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Στην Κουμουνδούρου περιμένουν την αντίδραση της κυβέρνησης στο νέο ρεκόρ του κορωνοϊού. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πάρει σήμερα στη Βουλή για άλλη μία φορά το παιχνίδι πάνω του τόσο για την πανδημία όσο και για τον νέο πτωχευτικό κώδικα.

Δεν ήταν τυχαία η χθεσινή επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στην Κοζάνη, που βρίσκεται στο «κόκκινο», με στόχο να χτυπήσει ένα ηχηρό καμπανάκι στο Μαξίμου και να το κατηγορήσει για αδράνεια και έλλειψη προετοιμασίας: «Δεν έχει καμία δικαιολογία διότι δεν υπήρξε κανένας αιφνιδιασμός. Βρίσκομαι σε μια περιοχή όπου και στο πρώτο κύμα της πανδημίας υπήρχε συρροή κρουσμάτων και βεβαίως βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν», σημείωσε χαρακτηριστικά. Οπως κατήγγειλε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το νοσοκομείο της Κοζάνης όλο αυτό το διάστημα δεν ενισχύθηκε σε προσωπικό: «Εχει έξι κλίνες ΜΕΘ οι οποίες όμως είναι ανεκμετάλλευτες. Δεν λειτουργούν, γιατί δεν υπάρχει νοσηλευτικό προσωπικό για να τις στελεχώσει», συμπλήρωσε.

Μετά την ανακοίνωση των 865 κρουσμάτων, από την Κουμουνδούρου τόνιζαν πως «η κυβέρνηση οφείλει να σταματήσει να παίζει με τη δημόσια υγεία και να ασχολείται μόνο με την επικοινωνιακή διαχείριση του μπάχαλου που έχει δημιουργήσει, αναζητώντας καθημερινά μία μικρή μειοψηφία ανεύθυνων, για να κουνήσει το δάχτυλο στο σύνολο των πολιτών».

Οσον αφορά τον πτωχευτικό κώδικα, επιχειρώντας να αναδείξει στον υψηλότερο δυνατό βαθμό πως «η κυβέρνηση βλάπτει σοβαρά τη μεσαία τάξη», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα τοποθετηθεί στη συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή και θα κατηγορήσει το Μαξίμου πως πλέον κανένας πολίτης δεν θα μπορεί να προστατέψει την πρώτη κατοικία του.

Τέλος, ακρόαση του προέδρου του ΕΣΡ, Αθ. Κουτρομάνου, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, με αντικείμενο την τήρηση της αντικειμενικής και με ίσους όρους συμμετοχής των κομμάτων και μετάδοσης πληροφοριών από τα ΜΜΕ, ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ, βάλλοντας εκ νέου κατά των μέσων και καταγγέλλοντας αποκλεισμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή