Αντίδραση ΥΠΕΞ Τουρκίας για τη συνάντηση Μητσοτάκη-Σίσι-Αναστασιάδη

Αντίδραση ΥΠΕΞ Τουρκίας για τη συνάντηση Μητσοτάκη-Σίσι-Αναστασιάδη

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Ανακοίνωση με την οποία απορρίπτει την κοινή δήλωση Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σε αυτήν αναφέρει χαρακτηριστικά: «Απορρίπτουμε πλήρως τη δήλωση η οποία δημοσιεύτηκε στο τέλος της τριμερούς Ελλάδας, Ελληνοκυπριακής Διοίκησης (Κυπριακή Δημοκρατία) και Αιγύπτου και περιέχει αβάσιμες κατηγορίες και ισχυρισμούς εναντίον της χώρας μας, όπως είναι συνηθισμένο και από προηγούμενες συναντήσεις αυτών των τριών. 

Το γεγονός ότι οι δηλώσεις που δημοσιεύονται από αυτό το δημιούργημα των τριών, το οποίο ισχυρίζεται ότι έχει σαν στόχο την υποστήριξη της ειρήνης και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, στοχεύει τη χώρα μας κάθε φορά και αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις αυτών των χωρών. 

Η πραγματική συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο μπορεί να επιτευχθεί μόνο με μια συνολική προσέγγιση που περιλαμβάνει όλες τις παράκτιες χώρες συμπεριλαμβανομένων και των Τουρκοκυπρίων.

Εάν οι χώρες που δημιουργούν τα προβλήματα στην περιοχή δεν αλλάξουν τις μαξιμαλιστικές και εχθρικές πολιτικές τους, δεν μπορούν να είναι μέρος της επίλυσης των προβλημάτων. Θα συνεχίσουμε αποφασιστικά να προστατεύουμε τόσο τα δικαιώματά μας όσο και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στην Ανατολική Μεσόγειο». 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή