ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Στ. Πέτσας: Παραδειγματικές τιμωρίες για συνειδητή παραβίαση μέτρων

st-petsas-paradeigmatikes-timories-gia-syneiditi-paraviasi-metron-561127195

Στα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού σε νεότερες ηλικίες στάθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σημείωσε ότι οι νεότερες ηλικίες φαίνεται να επέστρεψαν στην κανονικότητα προ κορωνοϊού.

«Πρέπει όλοι να συμπεριφερόμαστε σαν να έχουμε τον ιό. Δεν νοείται καμία αμέλεια, δεν δικαιολογείται οποιαδήποτε ανευθυνότητα» σημείωσε. Είπε επίσης ότι είναι «απαράδεκτη η συνειδητή παραβίαση μέτρων» και προειδοποίησε πως «η τιμωρία όσων το κάνουν θα είναι παραδειγματική».

«Γιατί είναι συνειδητή και προσχεδιασμένη η παραβίαση των μέτρων, που γίνεται με οργάνωση πάρτι σε χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος με πελάτες ορθίους, χωρίς την τήρηση των αποστάσεων και της χωρητικότητας, ή σε χώρους που θα έπρεπε να είναι κλειστοί μετά τις 12 τα μεσάνυχτα. Η τιμωρία αυτών θα είναι παραδειγματική. Γιατί η εφήμερη χαρά λίγων, όταν γίνεται εστία διασποράς, μετατρέπεται σε συλλογική θλίψη» συμπλήρωσε.

Επανέλαβε εξάλλου ότι βασική αιτία της αύξησης των κρουσμάτων στη χώρα είναι ο εφησυχασμός και ο συγχρωτισμός.

Επεσήμανε εξάλλου ότι η κυβέρνηση προχωρά σε δύο επίπεδα:

  1. Εντατικοποιεί τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων.
  2. Ο πρωθυπουργός θα απευθυνθεί στις 7 σήμερα το απόγευμα στον ελληνικό λαό και θα ανακοινώσει νέα μέτρα προφύλαξης.

Ερωτηθείς σχετικά, απάντησε ότι δεν είναι στις επιλογές της κυβέρνησης το γενικό lockdown, ενώ τόνισε ότι η μεγαλύτερη ανησυχία δεν είναι στα σχολεία ή στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά στην τήρηση των μέτρων.