Αύριο η τριμερής των ΥΠΕΞ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ

Αύριο η τριμερής των ΥΠΕΞ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Αθήνα αναμένεται σήμερα ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Γκάμπι Ασκενάζι και αύριο ο Κύπριος ομόλογός του Νίκος Χριστοδουλίδης, προκειμένου να συμμετάσχουν στην Τριμερή Συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων, κατά τη συνάντηση, αναμένεται να βρεθούν οι τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή, η περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας των τριών χωρών σε ένα ευρύ φάσμα θεματικών, με ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς της ενέργειας, του τουρισμού και της οικονομίας.

Κατά τη διάρκεια της Συνάντησης αναμένεται περαιτέρω να γίνει ανασκόπηση των μέχρι σήμερα αποτελεσμάτων της συνεργασίας των τριών χωρών, ενώ θα εξετασθούν επίσης τα επόμενα βήματα σε σχέση με τη θεσμοθέτηση της εν λόγω συνεργασίας.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί σήμερα με τον Ισραηλινό ΥΠΕΞ, ενώ πριν από την Τριμερή Συνάντηση, ο κ. Δένδιας θα έχει χωριστές, κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους ομολόγους του.

Με το πέρας των διαβουλεύσεων της Τριμερούς Συνάντησης, οι τρεις υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή