«Δεν απεμπολούμε κυριαρχικά μας δικαιώματα»

«Δεν απεμπολούμε κυριαρχικά μας δικαιώματα»

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη χθες στη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας φρόντισε να στείλει για μια ακόμα φορά μήνυμα υπέρ της τήρησης των νέων αυστηρών μέτρων. Στη συνέχεια μετέβη στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης, όπου ο διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού, αντιστράτηγος Δημήτριος Κούκκος παρέθεσε γεύμα προς τιμήν της. Κατά την αντιφώνησή της η κ. Σακελλαροπούλου έστειλε ίσως ένα από τα πιο ηχηρά πατριωτικά μηνύματα κατά το 7μηνο της θητείας της, αλλά εκείνο που έκανε εντύπωση ήταν η απόφασή της να θίξει το θέμα της γαλλοτουρκικής διένεξης με αφορμή τα σκίτσα για τον προφήτη Μωάμεθ και τις επιθετικές δηλώσεις που αντάλλαξαν ο πρόεδρος Μακρόν με τον πρόεδρο Ερντογάν. «Εκφράζουμε την πλήρη συμπαράστασή μας στον πρόεδρο Μακρόν και την αταλάντευτη προσήλωσή μας στην υπεράσπιση των κοινών ευρωπαϊκών μας αξιών», είπε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στη συνέχεια, η κ. Σακελλαροπούλου έδωσε έμφαση στο θέμα της υπεράσπισης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων: «Δεν είμαστε διατεθειμένοι να απεμπολήσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, ούτε να αφήσουμε αναξιοποίητη τη δύναμη που απορρέει από την Ιστορία μας και από τη γεωστρατηγική μας θέση. Χρησιμοποιούμε όλα τα διαπραγματευτικά μας όπλα για να αντιμετωπίσουμε την κρίση με τη γείτονα χώρα».

Παράλληλα, αναγνώρισε τον εξέχοντα ρόλο που έχουν οι Ενοπλες Δυνάμεις στη σημερινή κρίση: «Σ’ αυτή την κρίσιμη συγκυρία, οι Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας μας παίζουν αποφασιστικό ρόλο στη ζωή του έθνους μας. Η παρουσία μου σήμερα εδώ είναι έκφραση τιμής προς όλους εσάς. Τιμώ την ακάματη προσήλωσή σας στην αμυντική θωράκιση της πατρίδας μας. Τιμώ το απαράμιλλο σθένος με το οποίο υπερασπίζεστε τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, την εδαφική ακεραιότητά της, τα χερσαία και θαλάσσια σύνορά της, που είναι ταυτόχρονα και σύνορα της Ευρώπης. Τιμώ το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, ετοιμότητας και πατριωτικού ήθους των αξιωματικών αλλά και των απλών στρατιωτών μας, που δίνει το μήνυμα ότι με πίστη, τόλμη και συνέπεια μπορούμε να αντιπαρατεθούμε σε κάθε πρόκληση και να υπερβούμε κάθε κίνδυνο».

Τέλος, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται επί μήνες σε επιφυλακή και τόνισε: «Ο αγώνας σας να αποκρούσετε κάθε απειλή και να θεμελιώσετε ένα ασφαλέστερο μέλλον για την πατρίδα μας αξίζει τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή