ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Διγαλάκης: Σύμβολο ενότητας και ηρωισμού η σημερινή ημέρα

Β. Διγαλάκης: Σύμβολο ενότητας και ηρωισμού η σημερινή ημέρα

«Η σημερινή ημέρα είναι σύμβολο ενότητας, αποφασιστικότητας και ηρωισμού. Αυτή τη μέρα – σύμβολο έχουμε ανάγκη να την ανακαλούμε κάθε χρόνο, κι ακόμα περισσότερο στις μέρες μας, απέναντι σε κάθε είδους απειλή», αναφέρει ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Βασίλης Διγαλάκης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

«Πριν από ακριβώς 80 χρόνια, την 28η Οκτωβρίου του 1940, ο λαός μας όρθωσε το ανάστημά του για να υπερασπιστεί την ελευθερία, τις αξίες και τα δίκαιά του», τονίζει ο κ. Διγαλάκης, προσθέτοντας ότι: «Η ιστορική συγκυρία δεν ήταν ευνοϊκή και ο ζόφος του ολοκληρωτισμού σκίαζε την Ευρώπη, όμως προτάξαμε το συλλογικό συμφέρον και γίναμε με αυτοπεποίθηση οι διαμορφωτές και όχι οι παρατηρητές της Ιστορίας μας». 

Αναφέρεται, επίσης, στην απόφαση για ανάκληση της παρουσίας κυβερνητικών εκπροσώπων απ’ όλες τις εκδηλώσεις και τις εκκλησιαστικές δοξολογίες για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου εξαιτίας του κορωνοϊού, λέγοντας ότι πρόκειται για «μια απόφαση ευθύνης που τιμά και την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, η οποία έκανε αντίστοιχο κάλεσμα για την αποφυγή μαζικών συναθροίσεων».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το να διαχειριζόμαστε αυτήν την κρίση αλλά και οποιαδήποτε άλλη εθνική πρόκληση και απειλή με σθένος, σύμπνοια και σύνεση είναι ένδειξη σεβασμού σε όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία μας και ο καλύτερος φόρος τιμής στο Έπος του ’40».