Εφεση για βαρύτερες ποινές στην ηγετική ομάδα της Χ.Α.

Εφεση για βαρύτερες ποινές στην ηγετική ομάδα της Χ.Α.

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγαλύτερες ποινές για την ηγετική πολιτική ομάδα της Χρυσής Αυγής, τα μέλη της οποίας καταδικάστηκαν σε 13 χρόνια κάθειρξη, ζητεί ο εισαγγελέας Εφετών Στ. Κωσταρέλλος, που άσκησε σχετική έφεση. 

Ο εισαγγελικός λειτουργός με την έφεσή του εκδηλώνει τη θέση ότι οι επιβληθείσες ποινές στα διευθυντικά στελέχη της Χ.Α. έπρεπε να ήταν μεγαλύτερες, δηλαδή 15 χρόνια, το ανώτατο όριο ποινής που προβλέπει ο νόμος. Ο κ. Κωσταρέλλος τεκμηριώνει την έφεσή του στο ότι το διευθυντήριο της Χ.Α. αποφάσιζε για όλες τις επιθέσεις της οργάνωσης και ήταν εκείνο που έδινε τις πολιτικές εντολές. Ο εισαγγελέας επίσης άσκησε έφεση και για την υπόθεση της επίθεσης κατά Αιγυπτίων Ψαράδων, λαμβάνοντας θέση, ότι η ποινική τιμωρία των δραστών όφειλε να είναι αυστηρότερη. Ομως δεν δέχθηκε το αίτημα της υπεράσπισης της οικογένειας του Π. Φύσσα για αυστηρότερη τιμωρία των συνεργών στη στυγερή δολοφονία του, όπως επίσης απέρριψε και το αίτημα για βαρύτερη ποινική μεταχείριση, από αυτή που τους επιφύλαξε το δικαστήριο, για εκείνους που επιτέθηκαν βίαια κατά συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ. Η αξία της έφεσης που ασκήθηκε έχει να κάνει με τη δίκη της Χ.Α. σε δεύτερο βαθμό, καθώς πλέον μπορεί να επιβληθεί η ανώτατη ποινή των 15 χρόνων κάθειρξη στην ηγετική της πολιτική ομάδα, Νίκο Μιχαλολιάκο και λοιπούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή