ΣΥΡΙΖΑ κατά Μαξίμου, Τσιόδρα

ΣΥΡΙΖΑ κατά Μαξίμου, Τσιόδρα

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για «μπαλώματα» κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση σε σχέση με τη διαχείριση της πανδημίας, τα οποία οδήγησαν, όπως ισχυρίζεται, στη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων. Από το κάδρο των ευθυνών στην αξιωματική αντιπολίτευση δεν βγάζουν σε αυτή τη φάση ούτε τον Σωτήρη Τσιόδρα, καθώς η τελευταία τοποθέτησή του πως «είναι αδύνατο να επενδύσουμε αυτή τη στιγμή σε περισσότερη και μεγαλύτερη άνεση στα μέσα μεταφοράς» ενόχλησε ακόμα και τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που τον είχαν στηρίξει την περασμένη άνοιξη. Στην Κουμουνδούρου είδαν πως ο κ. Τσιόδρας υιοθέτησε το κυβερνητικό αφήγημα περί ατομικής ευθύνης αφήνοντας στην άκρη την ετοιμότητα που πρέπει να επιδεικνύει το κράτος σε τόσο έκτακτες συνθήκες.

Εν αναμονή των ανακοινώσεων από τον πρωθυπουργό, το σήμα για τη σκληρή κριτική που θα ακολουθήσει προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας, που ανέφερε πως «το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρίσκει τη χώρα ανοχύρωτη και το ΕΣΥ απροετοίμαστο, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, που άφησε να περάσουν 8 μήνες αυτοθαυμαζόμενος». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε πολύ και στην «γκάφα» δύο ιστοσελίδων να δημοσιεύσουν αυτούσιο το non paper που έστειλε το Μαξίμου επί του θέματος. «Την ώρα που έχει χαθεί ο έλεγχος, τόσο στην υγειονομική όσο και στην οικονομική κρίση, ο κ. Μητσοτάκης ασχολείται με το να δίνει εντολές στον φιλοκυβερνητικό Τύπο για επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και σε εμένα προσωπικά. Προφανώς και δεν με αγγίζουν», πρόσθεσε. Κατηγορώντας τον πρωθυπουργό πως τον ενδιαφέρει μόνο η επικοινωνία, συμπλήρωσε ότι οι πολίτες βιώνουν πλέον καθημερινά τις πληγές από τις δραματικές επιπτώσεις της αδράνειάς του».

Mε αφορμή τα 1.211 νέα κρούσματα, αλλά κυρίως τους 114 διασωληνωμένους πολίτες, αντιπολιτευτικούς τόνους ανεβάζουν και στο ΚΙΝΑΛ, με τη Φώφη Γεννηματά να τονίζει πως «είναι ώρα για αποφάσεις, χωρίς άλλη καθυστέρηση. Η κατάσταση με την πανδημία παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις. Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο, χάνει χρόνο και παραπέμπει συνεχώς για “αύριο” ό,τι έπρεπε να έχει γίνει “χθες”». Η κ. Γεννηματά κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι δεν προχώρησε άμεσα στη στήριξη του ΕΣΥ, στην αποσυμφόρηση των μέσων μαζικής μεταφοράς και των σχολείων και πως «αντί να προτάξει με σχέδιο τον περιορισμό της διασποράς, επιλέγει να παρέμβει εκ των υστέρων, μόνο με μέτρα περιοριστικά που έχουν και κοινωνικό και οικονομικό κόστος».

«Η κυβέρνηση θα πρέπει να σταματήσει επιτέλους να κρύβεται πίσω από τη μάσκα της ατομικής ευθύνης. Η ευθύνη για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας, και μέτρα προστασίας όπου είναι αναγκαίο, είναι όλη δική της. Και μόνο αυτή μπορεί να εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας, αλλά κι ευθύνης, του λαού», επεσήμανε ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Βελόπουλος τόνισε πως «ακολουθείτε λανθασμένες πολιτικές και με αυτές θα πορευτείτε, αλλά θα κληθούμε να πληρώσουμε εμείς τα λάθη σας». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή