ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευ. Βενιζέλος: Χυδαία προσβολή της δημοκρατίας η επίθεση στον Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ

Για χυδαία προσβολή της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και της ακαδημαϊκής ελευθερίας κάνει λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε ο Πρύτανης της ΑΣΟΕΕ, Δημήτρης Μπουραντώνης.

ey-venizelos-chydaia-prosvoli-tis-dimokratias-i-epithesi-ston-prytani-tis-asoee-561138343

Για χυδαία προσβολή της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και της ακαδημαϊκής ελευθερίας κάνει λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε ο Πρύτανης της ΑΣΟΕΕ, Δημήτρης Μπουραντώνης. Σημειώνει επίσης ότι «το συμβάν δεν προσβάλλει τον Πρύτανη, αλλά όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα». 

Αναλυτικά η δήλωση:

Η φωτογραφία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο με τον Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών αιχμάλωτο των καταληψιών που του έχουν «φορέσει»   επιγραφή «αλληλεγγύης στις καταλήψεις» συνιστά χυδαία προσβολή της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και της ακαδημαϊκής ελευθερίας. Το συμβάν δεν προσβάλλει τον Πρύτανη, αλλά όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα. Μας προσβάλλει όλους. Κανένας πανεπιστημιακός δάσκαλος και κανένας ενεργός πολίτης δεν μπορεί να αντιμετωπίσει σιωπηλός τέτοια φαινόμενα βίας που διαβρώνουν τη δημοκρατία και ακυρώνουν την έννοια του Πανεπιστημίου. Κανένας δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος απέναντι σε τέτοια φαινόμενα εθνικής αυτοκαταστροφής που δυστυχώς πολλοί κατά καιρούς τα εξέθρεψαν ή τα ανέχθηκαν. Όσοι πιστεύουν ότι η συμβίωση με τη βία είναι μέθοδος επιβίωσης μέσα στο Πανεπιστήμιο κάνουν ιστορικό λάθος. Καταδικάζουν τη χώρα και την κοινωνία σε μόνιμη υστέρηση.