Έκτακτη τηλεδιάσκεψη Κυρ. Μητσοτάκη-Πρυτάνεων τη Δευτέρα

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη Κυρ. Μητσοτάκη-Πρυτάνεων τη Δευτέρα

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη προκάλεσαν οι πρόσφατες εικόνες από το γραφείο του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Δημήτρη Μπουραντώνη, στις οποίες κουκουλοφόροι κρεμούν στον λαιμό του πρύτανη ταμπέλα υπέρ των καταλήψεων.

Η επίθεση έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης στο γραφείο του πρύτανη στο ίδρυμα, κατά την οποία περίπου 15 κουκουλοφόροι έσπασαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους, άδειασαν πυροσβεστήρες και έγραψαν συνθήματα στους τοίχους.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να τονίσει την ανάγκη εφαρμογής του θεσμικού πλαισίου στα πανεπιστήμια σε περιπτώσεις έκνομων ενεργειών από τα αρμόδια ακαδημαϊκά όργανα των ΑΕΙ.

Τα γεγονότα αυτά έχουν προκαλέσει την οξύτατη αντίδραση της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπροσώπος Στέλιος Πέτσας «ο απαράδεκτος, φασιστικός, προπηλακισμός του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, εκτός από ομόθυμη καταδίκη απαιτεί και την ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών με σκοπό τη διασφάλιση της ακώλυτης λειτουργίας και της προστασίας των Πανεπιστήμιων».

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή