ΚΟΜΜΑΤΑ

ΚΙΝΑΛ: Το ΕΣΥ δίνει μία ηρωική αλλά άνιση μάχη

kinal-to-esy-dinei-mia-iroiki-alla-anisi-machi-561141682

Για ολιγωρία, να αντιμετωπίσει την κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη, κατηγορεί τα κυβερνητικά στελέχη το ΚΙΝΑΛ.

Αναλυτικότερα, με ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου, το ΚΙΝΑΛ σχολιάζει ότι η απόφαση, για ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς σε προσωπικό και δρομολόγια, ελήφθη με καθυστέρηση. «Η κυβέρνηση γνώριζε το τεράστιο συγκοινωνιακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Θεσσαλονίκη» επισημαίνει.

«Άφησαν τον καθημερινό συνωστισμό των φοιτητών στους χώρους του ΑΠΘ ακόμη και το βράδυ. Όπως και τον συνωστισμό σε διάφορες πλατείες και συγκεκριμένα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της πόλης, που παραβίαζαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα (σε αντίθεση με την πλειοψηφία των καταστημάτων) με προκλητική απουσία των αρμόδιων αρχών» συμπληρώνει.

Παράλληλα, το ΚΙΝΑΛ καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι δεν πήρε μέτρα και άφησε να διεξαχθεί κανονικά ο εορτασμός του Αγίου Δημητρίου, «με εκατοντάδες πολίτες να συνωστίζονται ασφυκτικά στην εκκλησία και τους ιερείς να μη φορούν μάσκα».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι το ΕΣΥ δίνει μία ηρωική αλλά άνιση μάχη στην πρώτη γραμμή να κρατήσει τη Θεσσαλονίκη αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα όρθια.

«Μονάχα που αυτό δεν φαίνεται πλέον να αρκεί. Αυτό που απαιτείται και προτείνουμε είναι ένας ενιαίος εθνικός σχεδιασμός, στον οποίο πρέπει να ενταχθεί όλο το υγειονομικό δυναμικό του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Έτσι ώστε να υπάρξει κεντρικός συντονισμός με μετακινήσεις και ενίσχυση περιοχών, όπου οι υγειονομικές υποδομές δεν επαρκούν να αντιμετωπίσουν τα περιστατικά» προσθέτει. 

Το ΚΙΝΑΛ κάνει λόγο, μάλιστα, για την ανάγκη μιας task force «που θα επιβλέπει, θα καταγράφει τα δεδομένα και θα αξιοποιεί κάθε διαθέσιμο μέσο».

«Σε αυτήν τη μάχη είμαστε και θα είμαστε όλοι μαζί, από την ίδια όχθη, με τον ιό απέναντι. Όσο μας αφορά, θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τα προβλήματα και να προτείνουμε λύσεις, όπως αυτό επιτάσσει ο θεσμικός μας ρόλος αλλά και το δημόσιο συμφέρον» καταλήγει.