Κομισιόν: Η Τουρκία συνεχίζει να δημιουργεί εντάσεις

Κομισιόν: Η Τουρκία συνεχίζει να δημιουργεί εντάσεις

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο κάλεσμα στην Άγκυρα να εγκαταλείψει τις ενέργειες που «δημιουργούν εντάσεις και δυσπιστία» στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου απηύθυνε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Πίτερ Στάνο.

«Οι τελευταίες ανακοινώσεις για Navtex και η συνεχιζόμενη διεξαγωγή σεισμικών ερευνών από την Τουρκία, η οποία επηρεάζει τις ελληνικές και κυπριακές θαλάσσιες ζώνες, είναι βαθιά λυπηρή – ειδικά ενόψει των συνεχιζόμενων εποικοδομητικών προσπαθειών σε όλα τα επίπεδα για να δημιουργηθεί χώρος για διάλογο» σημείωσε.

Όπως επισήμανε, «αυτή είναι μια ακόμη πορεία δράσης που, δυστυχώς, συνεχίζει να δημιουργεί περισσότερες εντάσεις και δυσπιστία στην περιοχή, αντί να συμβάλλει σε μόνιμες λύσεις».

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επανέλαβε πως «ο διάλογος με καλή πίστη και η αποχή από μονομερείς ενέργειες είναι κρίσιμα στοιχεία για την επίτευξη ενός σταθερού και ασφαλούς περιβάλλοντος στην Ανατολική Μεσόγειο και την ανάπτυξη μιας συνεργασίας και αμοιβαία επωφελούς σχέσης μεταξύ της Ε.Ε. και της Τουρκίας».

Υπενθυμίζεται πως αργά το βράδυ της Τρίτης η υδρογραφική υπηρεσία της Αττάλειας εξέδωσε NAVTEX για πρόσθετες έρευνες του τουρκικού σεισμογραφικού Barbaros σε θαλάσσιο χώρο νοτιοδυτικά της Κύπρου, εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή