«Να μη γίνουμε Μπέργκαμο», λέει ο Αλ. Τσίπρας

«Να μη γίνουμε Μπέργκαμο», λέει ο Αλ. Τσίπρας

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κορωνοϊός και το νέο γενικό lockdown που έρχεται έχουν αλλάξει την καθημερινότητα του Αλ. Τσίπρα, αφού, πριν και από τον πρωινό καφέ με τους συνεργάτες του, προτεραιότητα είναι η ενημέρωση από τον Ανδρέα Ξανθό, με τον οποίο βρίσκεται σε συνεχή επαφή όλη την ημέρα, όπως και με μια ομάδα λοιμωξιολόγων και γιατρών που τον πληροφορούν για την εξέλιξη της πανδημίας. Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη στην Κουμουνδούρου προκειμένου να αποτιμηθεί η καινούργια κατάσταση που διαμορφώνεται σε όλη τη χώρα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, άλλωστε, επιθυμεί, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που αφήνουν τα περιοριστικά μέτρα, τα στελέχη και οι βουλευτές του κόμματος να παραμείνουν ενεργοί γνωρίζοντας πως η χώρα θα βρεθεί σε μια νέα πραγματικότητα από την άνοιξη και μετά.

Για ομολογία πολιτικής και επιχειρησιακής αποτυχίας της κυβέρνησης κάνουν λόγο στην Κουμουνδούρου και σε αυτή τη γραμμή αναμένεται να συνεχίσουν το επόμενο διάστημα, αναδεικνύοντας τις ευθύνες κυρίως του πρωθυπουργού, αλλά και των συνεργατών του στο υπουργικό συμβούλιο, οι οποίοι συμμετείχαν στις τελικές αποφάσεις. Δεν είναι τυχαίο πως ο Αλ. Τσίπρας επέλεξε χθες να βρεθεί στην «καρδιά» του προβλήματος, στη Θεσσαλονίκη. Χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί συνολικά στα νοσοκομεία της Β. Ελλάδας δραματική, κάνοντας λόγο για «εγκληματικές ευθύνες για αυτή την ολιγωρία». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανεβάζοντας τους τόνους, σημείωσε πως «ο φόβος και η αγωνία που έχουμε είναι να μην αντιμετωπίσουμε καταστάσεις Μπέργκαμο. Δηλαδή να μη βρεθούμε στη δύσκολη στιγμή εκείνη που θα γίνεται επιλογή ασθενών που θα τους παρασχεθεί η βοήθεια στην εντατική μονάδα».

«Τα κυβερνητικά μέτρα είναι και πάλι ανεπαρκή», ανέφερε η Φώφη Γεννηματά στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε με εκπροσώπους από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, ζητώντας ειδικό πρόγραμμα 1 δισ. ευρώ για τη στήριξη του κλάδου.

Ο Δημ. Κουτσούμπας στη συνάντησή του με την ΟΛΜΕ ζήτησε για τα σχολεία «να αραιώσουν οι αίθουσες, τα τμήματα, με ανώτερο το να υπάρχουν 15 παιδιά σε κάθε τάξη». Συμπλήρωσε πως «απαιτούμε άμεσα δωρεάν μαζικά τεστ για όλους τους μαθητές, για όλους τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή