Πρόταση Τσίπρα για υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής

Πρόταση Τσίπρα για υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για ένα ακόμη πρωί ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε στην Κουμουνδούρου τον Ανδρέα Ξανθό. Αυτή τη φορά ήθελε πριν από την προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής να συζητήσει με τον ίδιο και τους στενούς του συνεργάτες τη σκέψη του να ζητήσει από τον πρωθυπουργό δύο πράγματα: τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών για την πανδημία και την τοποθέτηση ενός υπουργού Υγείας κοινής αποδοχής για το διάστημα της υγειονομικής κρίσης. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Κ», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε την πρότασή του ως την «τελευταία ευκαιρία συνεννόησης με την κυβέρνηση». «Να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων ως υπεύθυνη δύναμη για την ελληνική κοινωνία και να προτείνουμε λύσεις για να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί την πανδημία, παρά τα εγκληματικά λάθη του κ. Μητσοτάκη. Ας του δώσουμε μια τελευταία ευκαιρία και αν την απορρίψει και αυτή, ο ίδιος πια επιλέγει την αντιπολίτευση που θα έχει από εδώ και στο εξής», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συμπληρώνοντας κατά τη διάρκεια της σύντομης σύσκεψης πως «ο Μητσοτάκης έχει δραματικές ευθύνες, αλλά αυτό που με ενοχλεί είναι πως παριστάνει ότι όλα τα έχει κάνει καλά και δεν αναλαμβάνει καμία πολιτική ευθύνη».

Την πρότασή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να την επαναλάβει και στη συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στη Βουλή, επιχειρώντας να πετάξει το «μπαλάκι» στον πρωθυπουργό. Η αξιωματική αντιπολίτευση ισχυρίζεται πως είναι διατεθειμένη να βάλει για δεύτερη φορά πλάτη, όπως έκανε και στο πρώτο κύμα της πανδημίας. Απλώς πλέον τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ σε πολύ υψηλούς τόνους κατηγορεί ήδη την κυβέρνηση για αδράνεια και εφησυχασμό. «Το lockdown φέρει την υπογραφή Μητσοτάκη», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας στην αρχή της συνέντευξης Τύπου. Προϋπόθεση για τη σύμπλευση στο θέμα της πανδημίας είναι η ενίσχυση του ΕΣΥ και το «πάγωμα» των αντιλαϊκών μέτρων.

Πέρα από τη δεύτερη προτροπή για συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών (η πρώτη ήταν για τα ελληνοτουρκικά) με τις κινήσεις αυτές ο Αλέξης Τσίπρας είναι φανερό πως θέλει να στριμώξει και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία καλεί να τοποθετηθούν. Το πρέσινγκ δεν σταματά εδώ, αφού με μια νέα κοινοβουλευτική πρωτοβουλία ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει τροπολογία προκειμένου να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Ερωτηθείς για τον Σωτήρη Τσιόδρα και την επιτροπή λοιμωξιολόγων, ο κ. Τσίπρας είπε πως «δεν είναι για εμάς ζήτημα προσώπου, είναι ζήτημα λειτουργίας και σε καμία περίπτωση εμείς δεν τα βάζουμε με τον επιστημονικό κόσμο, αλλά με την κυβέρνηση και τις πολιτικές της αποφάσεις και τον τρόπο που εργαλειοποιεί την επιστήμη», αδειάζοντας με το «γάντι» τον Παύλο Πολάκη χωρίς να τον κατονομάζει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή