Πολύωρη κατάθεση Βενιζέλου για την υπόθεση σκευωρίας

Πολύωρη κατάθεση Βενιζέλου για την υπόθεση σκευωρίας

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολύωρη κατάθεση έδωσε χθες ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, η οποία έχει αναλάβει τις έρευνες για την ενοχοποίηση πολιτικών προσώπων, χωρίς στοιχεία, στην υπόθεση της Novartis. O κ. Βενιζέλος κατέθεσε σχετικά με την ενοχοποίησή του, επιμένοντας στη θέση του ότι επρόκειτο περί πολιτικής σκευωρίας για την εξόντωση πολιτικών αντιπάλων. Οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν έως ότου φθάσει η δικογραφία στη Βουλή για τους δέκα πολιτικούς –για τους επτά η υπόθεση έχει ήδη κλείσει– κατά τον ίδιο κινήθηκαν σε ακραία όρια αντιθεσμικότητας και κατά παράβαση κάθε έννοιας νομιμότητας.

Η κατάθεση Βενιζέλου δεν ολοκληρώθηκε και θα συνεχιστεί άλλη μέρα, ενώ μετά το τέλος της ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ξεκίνησαν σήμερα οι μαρτυρικές καταθέσεις ενώπιον της ανακρίτριας του Ειδικού Δικαστηρίου. Κατέθεσα πρώτος. Δεν ολοκληρώθηκε η κατάθεσή μου. Θα επανέλθω, γιατί πρέπει να διευκρινιστούν ορισμένες λεπτομέρειες που έχουν σχέση με την εξύφανση αυτής της πολύ μεγάλης συνωμοσίας ένα χρόνο πριν διαβιβαστεί ο φάκελος στη Βουλή». 
Εχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα που δεν είναι απλώς κατάχρηση εξουσίας. Είναι, όπως έχω πει πολλές φορές, συστηματική προσπάθεια αλλοίωσης θεμελιωδών αρχών και θεσμών του πολιτεύματος. Βεβαίως υπάρχει ζήτημα ποινικής ευθύνης προσώπων πάντα, αλλά υπάρχει και ένα ακόμη μεγαλύτερο ζήτημα προστασίας της ποιότητας της δημοκρατίας μας και του κράτους δικαίου».
Μετά την κατάθεση Βενιζέλου, αναμένεται η κατάθεση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος επίσης είχε ενοχοποιηθεί χωρίς στοιχεία και η σχετική δικογραφία ετέθη στο αρχείο, ενώ σε κατάθεση έχει κληθεί και ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή