Πάνω από 8,6 εκατ. SMS στο 13033 το Σαββατοκύριακο – Δεν υπάρχει «κόφτης»

Πάνω από 8,6 εκατ. SMS στο 13033 το Σαββατοκύριακο – Δεν υπάρχει «κόφτης»

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάνω από 8,6 εκατ. SMS, για κυκλοφορία στους δρόμους, εστάλησαν στο 13033 το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κ. Πιερρακάκης διευκρίνισε πως πρόκειται για 4,7 εκατ. γραπτά μηνύματα το Σάββατο και 3,9 εκατ. την Κυριακή, «ελαφρώς αυξημένα σε σχέση με το πρώτο lockdown».

Στο πρώτο απαγορευτικό, τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, εστάλησαν 110 εκατ. μηνύματα σε 42 μέρες, δηλαδή κατά μέσο όρο 2,6 εκατ. μηνύματα την ημέρα. «Βέβαια και τότε, στην πρώτη περίοδο ήταν πολύ λιγότερα, και στη δεύτερη είχαμε προσεγγίσει τα 3 με 3,5 εκατ. μηνύματα. Έχουμε και την προσθήκη τώρα των γονιών που πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο», εξήγησε. 

«Το σύστημα ανταποκρίνεται επαρκώς, είχαμε ελάχιστες αρρυθμίες στην αρχή, αλλά αν ο πολίτης έχει κάνει φραγή στα πενταψήφια πρέπει να μιλήσει με τον πάροχο για να τα λαμβάνει και να τα στέλνει», επεσήμανε. 

Παράλληλα, αναφερόμενος στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου περί αποστολής 1 εκατ. μηνυμάτων για άθληση την Κυριακή ο υπουργός ανέφερε: «Δεν βλέπουμε εμείς τις κατηγορίες. Δεν υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός στο σύστημα». Όπως είπε ο αριθμός που ανέφερε o κ. Πέτσας ήταν κατά προσέγγιση. 

Την ίδια ώρα ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρης Ζαριφόπουλος τόνισε πως όσον αφορά στα sms ισχύουν όσα ίσχυαν και στο πρώτο lockdown.

Μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ» ο κ. Ζαριφόπουλος επεσήμανε πως «δεν υπάρχει θέμα “κόφτη” στα μηνύματα SMS στο 13033 που στέλνει ο κάθε πολίτης»

«Δεν αποθηκεύονται τα μηνύματα. Δεν τα κρατάμε τα μηνύματα αυτά. Δεν ήταν ποτέ ο στόχος του 13033 αυτός», είπε χαρακτηριστικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή