Αποστρατιωτικοποίηση τεσσάρων νησιών ζητεί με NAVTEX η Άγκυρα

Αποστρατιωτικοποίηση τεσσάρων νησιών ζητεί με NAVTEX η Άγκυρα

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αποστρατιωτικοποίηση τεσσάρων νησιών του Αιγαίου ζητεί με δύο νέες NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία.

Ειδικότερα, ζητεί την αποστρατιωτικοποίηση της Σαμοθράκης, της Λήμνου, της Χίου και της Σάμου, κάνοντας λόγο για παραβίαση της συνθήκης της Λωζάνης.

Οι NAVTEX εκδόθηκαν από τον σταθμό της Σμύρνης το βράδυ της Τρίτης.

Ακολουθούν οι δύο τουρκικές NAVTEX:

TURNHOS N/W : 1398/20
AEGEAN SEA
1. NAVTEX MESSAGE NUMBER LA41-236/20 IS A VIOLATION OF DEMILITARIZED STATUS OF SEMOTHRACE AND LEMNOS (LIMNOS) ISLANDS SET BY THE 1923 LAUSANNE PEACE TREATY.
2. ADDITIONALLY, SOME PART OF THE AREA MENTIONED IN LA41-236/20 OVERLAPS WITH İZMİR TURK RADIO NAVTEX NR. IA11-0032/20 MESSAGE.

TURNHOS N/W : 1397/20
AEGEAN SEA
1. NAVTEX MESSAGE NUMBERS LA42-237/20 AND HA67-673/20 ARE THE VIOLATION OF DEMILITARIZED STATUS OF CHIOS AND SAMOS ISLANDS SET BY THE 1923 LAUSANNE PEACE TREATY.
2. CANCEL THIS MESSAGE 111100Z NOV 20.

Παρίσι: Πολεμοχαρής συμπεριφορά της Άγκυρας, στο τραπέζι οι κυρώσεις

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν-Ιβ Λεντριάν, χαρακτήρισε εκ νέου πολεμοχαρή τη συμπεριφορά της Τουρκίας σε έξι μέτωπα (και απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο).

Σημείωσε επίσης ότι «όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι», αναφερόμενος στο ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων κατά της Τουρκίας.

Η Τουρκία συμπεριφέρεται ανεύθυνα και επιθετικά δηλώνει σύμβουλος του Μπάιντεν

Η Τουρκία συμπεριφέρεται ανεύθυνα και επιθετικά όχι ως σύμμαχος του ΝΑΤΟ και αυτό είναι ένα γεγονός που θα το δει η νέα κυβέρνηση Μπάιντεν, επεσήμανε από την πλευρά του ο Μάικλ Κάρπεντερ, Managing Director στη δεξαμενή σκέψης Penn Biden Center και εξωτερικός σύμβουλος επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής στο επιτελείο του νεοεκλεγέντος προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Οι δηκώσεις Κάρπεντερ έγιναν στο πλαίσιο διαδικτυακής συζήτησης του ΕΛΙΑΜΕΠ με τίτλο «Οι σχέσεις Ε.Ε.-ΗΠΑ μετά τις αμερικανικές εκλογές: Μία Επανεκκίνηση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή