Nέα NAVTEX για το «Οruc Reis»

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα ΝAVTEX για το τουρκικό ερευνητικό «Oruc Reis» εξεδόθη την Τετάρτη. 

Η νέα οδηγία αφορά περιοχή νότια του Καστελλόριζου και έχει ισχύ έως τις 23 Νοεμβρίου.

Άμεση Ανάλυση: Τι προσπαθεί να πετύχει η Άγκυρα με το «Ορούτς Ρέις»

Υπενθυμίζεται ότι η τρέχουσα NAVTEX έληγε στις 14 Νοεμβρίου, ωστόσο η τουρκική πλευρά επισπεύδει την ανανέωσή της, όπως είχε πράξει και με την προηγούμενη. 

Nέα NAVTEX για το «Οruc Reis»-1

Ελληνική αντι-NAVTEX

Ακολούθησε έκδοση αντι-NAVTEX από ελληνικής πλευράς. Η ελληνική NAVTEX αναφέρει ότι η τουρκική οδηγία είναι παράνομη και αφορά σε μη εγκεκριμένη δραστηριότητα σε περιοχή που επικαλύπτει την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Yπενθυμίζεται ότι δύο νέες οδηγίες είχαν εκδοθεί και χθες, Τρίτη από την Τουρκία, ζητώντας την αποστρατιωτικοποίηση τεσσάρων νησιών του Αιγαίου (Σαμοθράκης, Λήμνου, Χίου, Σάμου) και κάνοντας λόγο για παραβίαση της συνθήκης της Λωζάνης.

Ερντογάν: Ευχαριστούμε τον Αλμπαϊράκ για τα σεισμογραφικά σκάφη και τα γεωτρύπανα

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ευχαρίστησε τον Μπεράτ Αλμπαϊράκ για τα σεισμογραφικά σκάφη και τα γεωτρύπανα που έχει προμηθευτεί η Άγκυρα.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε πως «σε περίπτωση που σταματήσουν να κακομαθαίνουν την Ελλάδα και τους Ελληνοκύπριους, τότε πιστεύουμε πως σύντομα στην Ανατολική Μεσόγειο είναι εφικτή μια δίκαιη συμφωνία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή