Κυρ. Μητσοτάκης προς Αλ. Τσίπρα: Το πρόβλημα δεν είναι ο Πολάκης, αλλά ο «Πολακισμός»

Κυρ. Μητσοτάκης προς Αλ. Τσίπρα: Το πρόβλημα δεν είναι ο Πολάκης, αλλά ο «Πολακισμός»

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δριμεία επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι διένειμε την ομιλία του στους δημοσιογράφους «πριν καν ανέβει στο βήμα», αναφέροντας πως στην πρώτη σελίδα «γράφετε πόσο αυτάρεσκος είμαι». «Κύριε Τσίπρα σας τα έγραψαν πριν με ακούσετε», σημείωσε.

Αναφορικά με την αντιπαράθεση για το πόσες ΜΕΘ είναι διαθέσιμες στο νοσοκομείο Σωτηρία, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για εννέα διαθέσιμες κλίνες και ο ίδιος έχει ενημέρωση από τον διοικητή του νοσοκομείου ότι όλες είναι διαθέσιμες κάτι που ανέφερε και ο πρόεδρος της Βουλής. «Τότε ο κ. Πολάκης -που είναι απών- με ανάρτησή του επιτέθηκε με χυδαίο τρόπο και εφράσεις. Αν δεν ισχύει η πληροφορία που μας έδωσε ο διοικητής του νοσοκομείου, τότε θα απομακρυνθεί», επεσήμανε ο Πρωθυπουργός και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να απομακρύνει τον κ. Πολάκη αν δεν έχει δίκιο.

«Το πρόβλημα δεν είναι ο Πολάκης, αλλά ο “Πολακισμός”», ανέφερε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα ο κ. Μητσοτάκης και δήλωσε πως ο «Πολακισμός» είναι ένα μίγμα ειρωνείας, αλαζονείας, ψευτομαγκιάς και ψεμάτων. «Το πνέυμα του κ. Πολάκη εκφράστηκε μέσα από τα δικά σας λεγόμενα κύριε Τσίπρα».

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα ως έναν αποτυχημένο τέως πρωθυπουργό. «Είστε ανεπαρκής για να τεκμηριώσετε διαφορετικό πολιτικό λόγο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή