Αναστολή πλειστηριασμών ανακοίνωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης

Αναστολή πλειστηριασμών ανακοίνωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναστολή πλειστηριασμών, στήριξη των οικονομικά αδυνάμων κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και διενέργεια στοχευμένων τεστ σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων προκειμένου να κριθεί εάν οι συγκεκριμένες σχολικές βαθμίδες θα ανοίξουν μετά το πέρας του lockdown στις 30 Νοεμβρίου, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής. 

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι η ρύθμιση για την αναστολή πλειστηριασμών θα γίνει με ρύθμιση που θα φέρει το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ μίλησε επίσης για οικονομική ενίσχυση των πιο αδύναμων κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

«Το πώς, πόσα χρήματα και πώς θα τα δώσουμε θα τα αξιολογήσει το Υπουργείο Οικονομικών. Εφ’ όσον υπάρχει η ταμειακή δυνατότητα, η κυβέρνηση θα δώσει απτή στήριξη στους συμπολίτες μας που έχουν περισσότερη ανάγκη», συμπλήρωσε.

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε τη διενέργεια στοχευμένων τεστ σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων πριν από την επανέναρξή τους

«Δεν είναι δυνατό αυτή τη στιγμή -και ίσως να μην είναι χρήσιμο αυτή τη στιγμή- να πραγματοποιήσουμε μαζικά τεστ στα σχολεία», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Την μεθεπόμενη εβδομάδα θα προχωρήσουμε σε έξυπνα και στοχευμένα τεστ σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου ώστε να δούμε εάν υπάρχει διασπορά του ιού στους μαθητές. Μπορούμε να ανοίξουμε τα σχολεία στα τέλη Νοεμβρίου. Έχουμε τα εργαλεία και τα κατάλληλα μοντέλα».

Οσον αφορά στα σχολεία μίλησε επίσης για τα προγράμματα υποστήριξης των μονάδων με laptop, σημειώνοντας πως έχουν δοθεί πάνω από 40.000 μέχρι στιγμής, ενώ ο στόχος να φθάσουν αυτά τις 90.000 έως το Φεβρουάριο του 21. «Θα ζητήσω από το Υπουργείο Παιδείας εάν γίνεται να επισπευσθεί» είπε.

Αναφερόμενος στο θέμα του εμβολιασμού ζήτησε από τα κόμματα να υποδείξουν έναν συνομιλητή με το υπουργείο Υγείας και ειδικά την Επιτροπή Εμβολιασμού για τη στρατηγική σχετικά με το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

«Το εμβόλιο θα έρθει. Και όταν θα έρθει θα αφήσουμε πίσω μας αυτήν την περιπέτεια. Για να γίνει αυτό, όμως, θα πρέπει να αντέξουμε. Σε όσους μας κατηγορούν για το μοντέλο του ακορντεόν σχετικά με το lockdown, θα τους ζητήσω να μας καταθέσουν εναλλακτικές προτάσεις. Να μην ξανακάνουμε το λάθος του εφησυχασμού, όταν θα ξανανοίξουμε», πρόσθεσε.

Ιδιαίτερη αναφορά, με δόσεις αυτοκριτικής, έκανε ο πρωθυπουργός και στη Θεσσαλονίκη:

«Ειδικά στο ζήτημα της Θεσσαλονίκης πιστεύω εάν όλοι γυρίζαμε το ρόλοι του χρόνου πίσω θα παίρναμε νωρίτερα δραστικά μέτρα. Το λέω ξεκάθαρα. Η ευθύνη βαρύνει πρωτίστως την κυβέρνηση και κατόπιν τους τοπικούς άρχοντες. Η ταχύτητα αύξησης των κρουσμάτων μάς επιτρέπει να πούμε πως πέσαμε έξω, κυβέρνηση, ειδικοί και επιδημιολόγοι», επισήμανε ο πρωθυπουργός που κλείνοντας τη συζήτηση στην Ολομέλεια, είπε: 

«Τώρα θέλω να διαβεβαιώσω πως γίνεται ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν. Το Διαβαλκανικό έχει ήδη μπει στην εφημερία. Δεν θα πρέπει να υπάρχει κρεβάτι, που να μην αξιοποιηθεί και αυτό γίνεται. Θα πρέπει και εσείς να αναγνωρίσετε πως εάν είχαμε προχωρήσει σε επίταξη τότε που τη ζητούσατε θα είχαμε σπαταλήσει πόρους, χωρίς να έχουμε χρησιμοποιήσει. Εμείς ακολουθούμε το μοντέλο να χρησιμοποιούμε κλίνες του ιδιωτικού τομέα, όταν τις χρειαζόμαστε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή