Mετωπική σύγκρουση στη σκιά της πανδημίας

Mετωπική σύγκρουση στη σκιά της πανδημίας

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κλίμα ήταν διαφορετικό σε σχέση με την πρωτολογία στη δευτερολογία και στην τριτολογία, καθώς οι τόνοι ανέβηκαν. Είχε προηγηθεί, άλλωστε, η πρωτολογία του κ. Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης σήκωσε το γάντι χαρακτηρίζοντάς τον ως «τέως αποτυχημένο πρωθυπουργό» και υπογράμμισε ότι «το πρόβλημα είναι ο πολακισμός, το μείγμα αλαζονείας, ψευτομαγκιάς, που ούτε εσείς μπορείτε να αποστείτε από αυτό».

Είχε προηγηθεί η αναφορά Τσίπρα πως από τις 50 ΜΕΘ – δωρεά της Βουλής λειτουργούν οι 9. «Ο Πολάκης με χυδαίο υβρεολόγιο επιτέθηκε στον πρόεδρο της Βουλής μέσω των social media ότι είναι ψεύτης επειδή είπε ότι λειτουργούν όλες οι μονάδες εντατικής θεραπείας. Είτε η πληροφόρηση που έχουμε είναι ψευδής, οπότε θα απομακρυνθεί ο διευθυντής του νοσοκομείου, είτε ο κ. Πολάκης λέει ψέματα, οπότε πρέπει να τον απομακρύνετε εσείς, κ. Τσίπρα», είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Και ο Αλ. Τσίπρας από την πλευρά του σήκωσε τους τόνους κατά τη δευτερολογία του, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό πως δεν «συναισθάνεται την πραγματικότητα». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε πως «ήλθατε σε αυτή την αίθουσα για να μας πείτε ότι στο Βέλγιο πεθαίνουν περισσότεροι. Δεν μας είπατε τι θα κάνετε για να αντιμετωπιστεί η κρίση. Για άλλη μια φορά επιτεθήκατε στην Αριστερά». 

Ο κ. Τσίπρας συνέχισε στο ίδιο μήκος κύματος λέγοντας πως «όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί κατέθεσαν εποικοδομητικές προτάσεις. Εσείς αυτάρεσκα υπερηφανεύεστε ότι τα έχετε κάνει όλα καλά και αντιπολιτεύεστε την αντιπολίτευση. Μια σύσκεψη πολιτικών αρχηγών θα ήταν χρήσιμη για να καταλάβετε κι εσείς ότι πρέπει να σωθεί ό,τι μπορεί να σωθεί. Εσείς, όμως, το αρνείστε».

Η τριτολογία του κ. Μητσοτάκη είχε τελικά και τις περισσότερες ειδήσεις. Ο πρωθυπουργός κατ’ αρχάς είπε –απαντώντας στην πρόταση του κ. Τσίπρα– πως θα υπάρξει οικονομική ενίσχυση των πιο αδύναμων νοικοκυριών τα Χριστούγεννα. «Το πόσα χρήματα θα δώσουμε, το πού θα τα δώσουμε, το πώς θα τα δώσουμε, είναι κάτι το οποίο θα εξειδικευτεί από το οικονομικό επιτελείο», είπε. 
Υπάρχουν σκέψεις για καταβολή δώρου ίσου με τον ονομαστικό μισθό για ιδιωτικούς υπαλλήλους που πλήττονται, καθώς και για ενίσχυση των ελεύθερων επαγγελματιών σε συγκεκριμένους κλάδους. 

Παράλληλα, αποδέχθηκε την πρόταση του κ. Κυριάκου Βελόπουλου για αναστολή πλειστηριασμών. «Σωστή είναι η πρόταση», είπε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας πως «βεβαίως, θα υπάρξει αναστολή πλειστηριασμών με τη σχετική ρύθμιση, την οποία θα φέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης. Αυτονόητο, σωστό, επισημαίνεται, καταγράφεται, θα γίνει».

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της τριτολογίας του, έκανε την πιο γενναία αυτοκριτική που έχει κάνει έως τώρα, ειδικά όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη. «Το λέω ξεκάθαρα: Η ευθύνη βαρύνει όλους, πρώτα απ’ όλα την κυβέρνηση, αλλά νομίζω και τους τοπικούς άρχοντες και ενδεχομένως όλους όσοι επιδίωξαν να εορτάσουμε έτσι – έστω όπως εορτάστηκε τελικά ο εορτασμός του Αγίου Δημητρίου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή