Στ. Πέτσας: Στο τραπέζι το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων

Στ. Πέτσας: Στο τραπέζι το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοιχτό άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας το ενδεχόμενο, εφόσον χρειαστεί, να κλείσουν τα δημοτικά σχολεία, δεδομένου ότι υπάρχει ανησυχία για την κινητικότητα του πληθυσμού. Όπως ανέφερε, δεν υπάρχει ανησυχία για υπερμετάδοση στους χώρους του σχολείου, ωστόσο στάθηκε στην ανάγκη μείωσης της κινητικότητας.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε να παλέψουμε με τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά κάθε κοινωνικής ομάδας, όσο κυρίως με τη γρήγορη μείωση της κινητικότητας, ώστε να μην παρατείνονται τα μέτρα. Εάν χρειαστεί να κλείσουμε και τα δημοτικά σχολεία θα το κάνουμε και αυτό. Όχι με επιδημιολογικά χαρακτηριστικά. Όχι ότι κινδυνεύουν τα παιδιά μας του δημοτικού» σημείωσε.

Όπως διευκρίνισε -μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90.1- «δεν μας ανησυχεί η μετάδοση μέσα στο σχολείο. Μας ανησυχεί η κινητικότητα, γιατί είναι περίπου 650.000 παιδιά που πηγαίνουν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Τα πηγαίνουν οι γονείς, οι παππούδες, οι γιαγιάδες τους και αυτό συμβάλλει πολύ στην αύξηση της κινητικότητας όπως έχουμε δει και από τον αριθμό των sms». Σε ανάλογες δηλώσεις προχώρησε και στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Παράλληλα, ο κ. Πέτσας επεσήμανε ότι αν εφαρμοστούν τα υπάρχοντα μέτρα δεν θα χρειαστούν νέα, ούτε και παράταση του lockdown. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι για να αρθεί το lockdown τα κρούσματα θα πρέπει να υποχωρήσουν περίπου στα επίπεδα που βρίσκονταν τον Σεπτέμβριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή