Συζήτηση για τα ελληνοτουρκικά στη σελίδα των Public στο Facebook

Συζήτηση για τα ελληνοτουρκικά στη σελίδα των Public στο Facebook

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και το αποτέλεσμα των αμερικάνικων εκλογών, οι δημοσιογράφοι Αθανάσιος Έλλις, Μιχάλης Ιγνατίου και Νίκος Μελέτης συνομιλούν για το βιβλίο των τελευταίων «Η συμφωνία που γκρίζαρε το Αιγαίο – Από τα Ίμια στη Μαδρίτη», σήμερα Παρασκευή 13 Νοεμβρίου και ώρα 19:15, σε ζωντανή μετάδοση (live streaming) από τη σελίδα των Public στο facebook.

Η συνομιλία θα αφορά τις πρόσφατες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και τον ρόλο των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο, υπό το πρίσμα των αμερικανικών εκλογών και τις προσδοκίες που καλλιεργεί σε πολλούς το αποτέλεσμα τους, το οποίο καθιστά ακόμα πιο επίκαιρο το βιβλίο των Μιχάλη Ιγνατίου και Νίκου Μελέτη, που κυκλοφόρησε προ ολίγων μηνών από τις εκδόσεις Πεδίο.

Σε αυτό οι δύο γνωστοί δημοσιογράφοι αναλύουν την πορεία που οδήγησε στην περίφημη Συμφωνία της Μαδρίτης, με την οποία η Ελλάδα δεσμεύθηκε να μην προσφύγει σε «μονομερείς ενέργειες», με συνέπεια 23 χρόνια μετά να μην έχει ασκήσει το δικαίωμα επέκτασης των χωρικών υδάτων της, που της προσφέρει το Δίκαιο της Θάλασσας.

Η συμφωνία αυτή αποδέχθηκε το Casus Belli της Τουρκίας, αφήνοντας ανοικτό το πεδίο στις όποιες τουρκικές διεκδικήσεις και οδηγώντας στα τετελεσμένα του 2020 στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Στο τέλος της συζήτησης οι ακροατές θα μπορέσουν να υποβάλλουν τις δικές τους ερωτήσεις στους δημοσιογράφους.

Για να παρακολουθήσετε live τη συζήτηση μπορείτε να βάλετε reminder στον ακόλουθο σύνδεσμο, και θα ειδοποιηθείτε λίγο πριν την έναρξη της: https://go.public.gr/ignatiou-meletis_live

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή