Βέμπερ: Να υπάρξουν συνέπειες για την επίσκεψη Ερντογάν στα Βαρώσια

Βέμπερ: Να υπάρξουν συνέπειες για την επίσκεψη Ερντογάν στα Βαρώσια

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έντονη αποδοκιμασία του για την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα Βαρώσια, εκφράζει σε ανάρτησή του στο Twitter ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, επισυνάπτοντας σχετικό άρθρο από την αγγλόφωνη έκδοση της «Κ».

Μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι η κίνηση αυτή, δείχνει ότι η Τουρκία δεν ενδιαφέρεται για επίλυση των συγκρούσεων, προσθέτοντας μάλιστα ότι προσπαθεί να «κόψει στη μέση ένα κράτος – μέλος της Ε.Ε.». 

«Με την επίσκεψή Ερντογάν στα Βαρώσια, η Τουρκία έδειξε για άλλη μια φορά ότι δεν ενδιαφέρεται για επίλυση των συγκρούσεων. Ακόμα χειρότερα: Ο Ερντογάν προσπαθεί να κόψει στη μέση ένα κράτος – μέλος της Ε.Ε.. Αυτό θα πρέπει να συζητηθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και θα πρέπει να έχει συνέπειες», αναφέρεται στην ανάρτηση.

Η δήλωση Μπορέλ

«Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση» αντί μιας συνολικής διευθέτησης του Κυπριακού, στη βάση σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, τονίζει με δήλωσή του ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ε.Ε. για την Εξωτερική Πολιτική, Ζοσέπ Μπορέλ, στον απόηχο της παράνομης επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν στα Βαρώσια. 

«Από αυτήν την άποψη, αποδοκιμάζουμε τις σημερινές ενέργειες σχετικά με το άνοιγμα της περιφραγμένης περιοχής των Βαρωσίων και δηλώσεις που αντιβαίνουν στις αρχές του ΟΗΕ για την επίλυση του Κυπριακού» σημειώνει ο κ. Μπορέλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή