Προσφυγή Βαρουφάκη στο ΣτΕ για το Πολυτεχνείο

Προσφυγή Βαρουφάκη στο ΣτΕ για το Πολυτεχνείο

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε το κόμμα Mέρα25, πολίτες και σωματεία για τα δικαιώματα των πολιτών, ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας για απαγόρευση συγκεντρώσεων ενόψει της αυριανής επετείου του Πολυτεχνείου.

Όσοι προσέφυγαν, ζήτησαν αναστολή της απαγόρευσης και την έκδοση προσωρινής διαταγής άμεσα, για να μην ισχύσει η απαγόρευση που έχει αποφασιστεί από τις 15 έως τις 18 του μήνα σε όλη τη χώρα.

Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι η απαγόρευση συγκεντρώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου παραβιάζει το άρθρο 11 του Συντάγματος, που αφορά το δικαίωμα των πολιτών για δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, όπως και ότι παραβιάζεται και η συνταγματική αρχή της αναλογικότητας.

Ακόμη, υποστηρίζουν ότι η προσβαλλόμενη απόφαση δεν έχει νόμιμη αιτιολογία όπως απαιτεί το Σύνταγμα, ενώ επικαλούνται και ευρωπαϊκή νομολογία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή