Στέλιος Πέτσας: Σε μια πορεία ο μόνος που θα γιορτάσει είναι ο κορωνοϊός

Στέλιος Πέτσας: Σε μια πορεία ο μόνος που θα γιορτάσει είναι ο κορωνοϊός

«Συγκεντρώσεις τη στιγμή που υπάρχει lockdown δεν επιτρέπονται».

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Σε μια πορεία ο μόνος που θα γιορτάσει είναι ο κορωνοϊός», υπογράμμισε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στην πολιτική ένταση που προκλήθηκε με αφορμή την απαγόρευση των διαδηλώσεων για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Ξεκαθάρισε ότι «συγκεντρώσεις τη στιγμή που υπάρχει lockdown δεν επιτρέπονται» και αναφέρθηκε στην πρόσκληση που απήθυνε ο πρωθυπουργός προς τα κόμματα. Διαβάστε αναλυτικά

Ερωτηθείς σχετικά, επισήμανε ότι λόγω της πανδημίας «δεν παρελάσαμε την 25η Μαρτίου και 28η Οκτωβρίου, βρήκαμε άλλο τρόπο να τιμήσουμε τις επετείους, το ίδιο θα κάνουνε και τώρα». 

Δείτε το βίντεο

Κατόπιν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι τις προηγούμενες ημέρες ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, καθώς και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, είχαν επικοινωνία με τα κόμματα, ενημερώνοντας σχετικά, ενώ απαντώντας σε επόμενη επόμενη ερώτηση υπογράμμισε ότι «ξεχειλίζει η ανευθυνότητα στην αντιπολίτευση», εκφράζοντας παράλληλα την ευχή «να ανταποκριθούν θετικά έστω και τώρα».

Σε επόμενη σχετική ερώτηση, διευκρίνισε ότι «είναι ξεκάθαρο ότι δεν είναι αντισυνταγματική» η απόφαση για τη μη διεξαγωγή πορείας για το Πολυτεχνείο, σημειώνοντας ότι «τα μέτρα τα λαμβάνουμε για να περιορίσουμε τη διασπορά» και πως δεν υπάρχει σχέδιο πόλωσης, αλλά ήταν σχέδιο κοινής λογικής. Αφήνοντας δε αιχμές στα κόμματα της αντιπολίτευσης που αντέδρασαν στην κυβερνητική απόφαση, είπε: «Έχουν αγκύλωση και δεν βλέπουν το αυτονόητο που βλέπει η πλειονότητα του κόσμου».

«Βρισκόμαστε σε πόλεμο και οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες», τόνισε στη συνέχεια.

Ο κ. Πέτσας ανέφερε επίσης ότι αύριο Τρίτη στις 2 το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας θα ενημερώσει εκπροσώπους των κομμάτων για τις επιστημονικές εξελίξεις αναφορικά με την ανάπτυξη των εμβολίων και το πώς η χώρα μας θα τα προμηθευτεί, καθώς επίσης ποιο είναι το σχέδιο εμβολιασμού του πληθυσμού.

Τηλεργασία – Αυτοδιοίκηση

«Παράλληλα η διοίκηση κάθε δημόσιας υπηρεσίας είναι υποχρεωμένη να εξασφαλίσει ότι οι υπάλληλοι που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου είτε θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με τηλεργασία είτε θα κάνουν χρήση άδειας», επισήμανε ο κ. Πέτσας.

«Στις επόμενες δύσκολες μέρες», συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «καλείται και η αυτοδιοίκηση να συμβάλει στη στήριξη της κοινωνίας και ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων ομάδων. Το προσωπικό που εργάζεται στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί σε κρίσιμες κοινωνικές υπηρεσίες. Ιδίως μάλιστα για την ενίσχυση του προγράμματος «βοήθεια στο σπίτι» που στηρίζει συνανθρώπους μας της τρίτης ηλικίας και όσους άλλους έχουν ανάγκη». 

Υπογράμμισε στη συνέχεια ότι «η τήρηση των μέτρων αποτελεί κοινή υποχρέωση και εξαιρέσεις δεν δικαιολογούνται. Για τον σκοπό αυτό έχουν ενταθεί και θα συνεχιστούν με τους ίδιους ρυθμούς οι έλεγχοι για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων. Σημειώνεται ότι οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, της ΔΗΜΕΑ, της ΕΑΔ, της Δημοτικής Αστυνομίας και των περιφερειών έκαναν το τριήμερο από την Παρασκευή έως και την Κυριακή συνολικά 195.000 ελέγχους και κατέγραψαν 6279 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού. Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 536.700 ευρώ και αναστολή λειτουργίας σε 2 καταστήματα για μη τήρηση των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή