Αποστάσεις του ΚΙΝΑΛ από τα δύο «στρατόπεδα»

Αποστάσεις του ΚΙΝΑΛ από τα δύο «στρατόπεδα»

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαφείς διαχωριστικές γραμμές από τα δύο «στρατόπεδα» της αντιπαράθεσης για το Πολυτεχνείο χάραξε το Κίνημα Αλλαγής. Η Χαρ. Τρικούπη επιτέθηκε με δριμύτητα στην κυβέρνηση για την απαγόρευση των συναθροίσεων, ωστόσο δεν συντάχθηκε με την αριστερή πτέρυγα της Βουλής (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25) ως προς το κοινό κείμενό τους κατά της απόφασης. 

«Εμείς, και κανένας άλλος, θα αποφασίσουμε πώς θα κλιμακώσουμε τη στάση μας απέναντι στον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης», μετέφερε χαρακτηριστικά στην «Κ» κομματική πηγή, συμπυκνώνοντας επί της ουσίας τις κατευθύνσεις της παράταξης για το ζήτημα. 

Από τη μια πλευρά, τα σφοδρά πυρά κατά του Μαξίμου. Στο ΚΙΝΑΛ βλέπουν πίσω από τις κινήσεις της κυβέρνησης υποκινούμενη ένταση, με στόχο, όπως αναφέρουν, μικροπολιτικά οφέλη και αποπροσανατολισμό. Από την πρόσφατη ομιλία της Φώφης Γεννηματά στη Βουλή, άλλωστε, είχε φανεί η πρόθεση να τηρηθούν αποστάσεις από τη διαμάχη για το Πολυτεχνείο, με την ίδια να μιλάει για τέλος στον διχασμό, αλλά και για τεχνητή πόλωση. Εξ ου και η απόρριψη της χθεσινής, «προσχηματικής», όπως χαρακτηρίστηκε, πρότασης του κ. Μητσοτάκη για κοινό φόρο τιμής από τους αρχηγούς. 

Από την άλλη πλευρά, η Χαρ. Τρικούπη αποστασιοποιήθηκε από το κείμενο των κομμάτων της Αριστεράς. Αφενός υποστηρίζοντας πως επί της ουσίας υιοθετούν την πραγματοποίηση πορείας, σε αντίθεση με τη δική της θέση. Αφετέρου διότι, όπως είπε η κ. Γεννηματά και στην επικοινωνία της με τον Δ. Κουτσούμπα, παγιδεύονται «στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις». Στο ΚΙΝΑΛ τοποθετούν δε στο κάδρο της τεχνητής πόλωσης και τον ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο καταλογίζουν οπορτουνισμό, μιας και συνυπέγραψε, ενώ έχει ταχθεί κατά της πορείας.

Επιπλέον, η Χαρ. Τρικούπη τήρησε αποστάσεις και από την αντισυνταγματικότητα που επικαλέστηκαν τα τρία κόμματα, χαρακτηρίζοντας την απαγόρευση «πολιτικά απαράδεκτη και προκλητική». Γραμμή από την οποία, πάντως, παρέκκλινε μέσω Twitter ο Χάρης Καστανίδης. Ο βουλευτής, παρότι ξεκαθάρισε πως δεν πρέπει να τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια υγεία με πορείες, έκανε λόγο για «προδήλως αντισυνταγματική» απόφαση, ενώ, ερωτηθείς γιατί το ΚΙΝΑΛ δεν συνυπέγραψε το κείμενο, «έδειξε» προς την ηγεσία, απαντώντας πως το ερώτημα θα πρέπει να απευθυνθεί αλλού.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή