ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Φ. Γεννηματά: Το Πολυτεχνείο είναι εδώ, μας περιμένει υγιείς και δυνατούς

f-gennimata-to-polytechneio-einai-edo-mas-perimenei-ygieis-kai-dynatoys-561161107

«Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου είναι διαφορετική. Η πανδημία και η γενική καραντίνα εμποδίζουν τις εκδηλώσεις μνήμης. Θα είμαστε όμως εκεί διαφορετικά» αναφέρει, σε δήλωσή της για τη συμπλήρωση των 47 ετών από την αντιδικτατορική εξέγερση των φοιτητών, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

«Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου είναι στο μυαλό και στην καρδιά των προοδευτικών ανθρώπων» επισημαίνει και συνεχίζει αναφέροντας πως «είναι το σινιάλο Ελευθερίας από τη φοιτητική εξέγερση. Είναι η σπίθα της νεανικής αμφισβήτησης στα κατεστημένα. Είναι η πίστη στη συλλογική δράση και στην αξία του μαζικού κινήματος. Είναι η εμπιστοσύνη στις αξίες της Δημοκρατίας. Με αυτά πρέπει να προχωράμε πάντα».

«Ιδιαίτερα σήμερα, που ένα καθεστώς φόβου και αβεβαιότητας απειλεί “το ψωμί”, “την παιδεία”, “την ελευθερία” μας. Απειλεί, πάνω απ’ όλα τη ζωή μας» τονίζει.

Παράλλληλα, η κ. Γεννηματά απευθύνει έκκληση, αυτός ο φόβος δεν θα πρέπει να αφήσουμε «να μας διχάσει, ούτε να μας στερήσει την ελπίδα. Αλλά να μας δυναμώσει, για να σταθούμε μαζί, αποφασισμένοι και ενωμένοι, με μπροστάρηδες τους νέους. Με τη σκέψη σε αυτούς που δοκιμάζονται και θα δοκιμαστούν».

«Με όπλα τις αξίες, τις ιδέες μας και τον αγώνα μας για μία όρθια, περήφανη και δίκαιη κοινωνία. Το Πολυτεχνείο είναι εδώ, μας περιμένει υγιείς και δυνατούς», καταλήγει.