Κ. Τασούλας: Τιμούμε την αντίσταση του λαού με προσοχή στην αξία της ζωής

Κ. Τασούλας: Τιμούμε την αντίσταση του λαού με προσοχή στην αξία της ζωής

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των νεκρών του Πολυτεχνείου τήρησε η Ολομέλεια της Βουλής. Nωρίτερα, ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας κατέθεσε στεφάνι στο Πολυτεχνείο, ως επικεφαλής της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας που αποτελούταν από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Σπήλιο Λιβανό και τον αντιπρόεδρο της Βουλής, βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο. Στην κατάθεση στεφάνου παρίστατο και εκπρόσωπος του Συλλόγου Εργαζομένων της Βουλής.

«Το Πολυτεχνείο, μέχρι το 1973, ήταν ένα παράδειγμα, μεταξύ άλλων, εθνικής ευποιίας. Εδώ και 47 χρόνια, μετά τη 17 Νοέμβρη του ’73, έγινε κι ένα κορυφαίο παράδειγμα δημοκρατικής ευποιίας, γιατί η εξέγερσή του συμβολίζει την κορυφαία πράξη αντιστάσεως του ελληνικού λαού και ιδίως της νεολαίας, κατά τη δικτατορίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, μετά την κατάθεση στεφάνου.

«Σήμερα, αυτή τη μνήμη, αυτής της πράξης τιμούμε. Και στη Βουλή, αυτή τη στιγμή, με εκδηλώσεις τιμής, αλλά και εδώ, υπό την ιδιότητά μου ως προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, της Εθνικής Αντιπροσωπείας, τιμούμε αυτή τη μνήμη» τόνισε και συνέχισε λέγοντας «Τιμώντας αυτή τη μνήμη, τιμούμε ταυτόχρονα, αυτή τη χρονική περίοδο και την αξία της ζωής, με την προσοχή που οφείλουμε να δίνουμε στην αξία της ζωής. Και πρέπει να τονίσω ότι η ζωή είναι ο φορέας της μνήμης. Χωρίς ζωή δεν υπάρχει μνήμη, χωρίς ζωή, δεν υπάρχει τιμή».

«Το “Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία” αφορούσε σε μια καλύτερη ζωή. Κι ενώ τότε ο αγώνας ήταν γι’ αυτές τις αξίες και για τη λαϊκή κυριαρχία, ο αγώνας σήμερα είναι για τον φορέα αυτών των αξιών. Και κάνοντας αυτόν τον αγώνα, τιμούμε με τον δικό μας τρόπο, εμείς οι σύγχρονοι, εκείνη την κορυφαία, επαναλαμβάνω, πράξη αντίστασης κατά του δικτατορικού καθεστώτος» υπογράμμισε ο κ. Κωστούλας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή