Αξιωματούχος Ε.Ε.: Η Τουρκία δεν κινείται προς αποκλιμάκωση

Αξιωματούχος Ε.Ε.: Η Τουρκία δεν κινείται προς αποκλιμάκωση

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Η Τουρκία έχει επιδοθεί σε «μία σειρά από ενέργειες που πηγαίνουν ενάντια στο πνεύμα» της αποκλιμάκωσης που ζητούσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με τα συμπεράσματα της Συνόδου της 1ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με υψηλόβαθμο κοινοτικό αξιωματούχο.

Το θέμα της συμπεριφοράς της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και στα κατεχόμενα Βαρώσια «θα απασχολήσει τη συνεδρίαση [μέσω τηλεδιάσκεψης] του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων την Παρασκευή», αλλά και την επόμενη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών στις 7 Δεκεμβρίου.

Από εκεί και πέρα, σημειώνει ο ίδιος αξιωματούχος, επαφίεται στους ηγέτες, στη Σύνοδο Κορυφής της 10ης και 11ης Δεκεμβρίου, να κρίνουν ποια είναι η σωστή απάντηση στις «μη φιλικές» αυτές ενέργειες της Τουρκίας.

Στο ΣΕΥ της Παρασκευής, ο Νίκος Δένδιας αναμένεται να ενημερώσει τους ομολόγους του για τη νέα τουρκική Navtex για το Oruç Reis, ενώ ο Ν. Χριστοδουλίδης θα τους ενημερώσει για τις εξελίξεις στα Βαρώσια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή