«Οικοδόμησαν μέτωπο κατά της κοινωνίας»

«Οικοδόμησαν μέτωπο κατά της κοινωνίας»

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως ενδεικτικό της αποφασιστικότητας του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και του αρμόδιου υπουργείου Δημοσίας Τάξης, να περιφρουρήσουν τη δημόσια υγεία θεωρούν τον τρόπο με τον οποίο κύλησε η χθεσινή επέτειος του Πολυτεχνείου στο Μέγαρο Μαξίμου. Παρά τις επιμέρους παραφωνίες, που προήλθαν κυρίως από μια ιδεοληπτική αντιμετώπιση του ΚΚΕ, το κυβερνητικό σχέδιο δεν παρέκκλινε από τον αρχικό σχεδιασμό, καθώς πορείες δεν πραγματοποιήθηκαν τελικά, ενώ σε γενικές γραμμές τα κόμματα της αντιπολίτευσης πειθάρχησαν στα μέτρα που είχαν κριθεί αναγκαία. Η προσπάθεια από την πλευρά του Κομμουνιστικού Κόμματος, που πραγματοποίησε συγκέντρωση 200 ατόμων, παραπλανώντας μέσω των sms που έστειλαν τα μέλη του, «δεν χαρακτηρίζει την κυβέρνηση, αλλά αυτούς που το έκαναν», σημειώνουν στην «Κ» κυβερνητικές πηγές.

Εξ ου και, σε αμιγώς πολιτικό επίπεδο, στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν πως είναι απόλυτα κερδισμένοι, καθώς ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης ταυτίστηκε με την ευρεία πλειοψηφία, που ήθελε να τηρηθούν τα μέτρα λόγω της μεγάλης υγειονομικής κρίσης, την ώρα που τα κόμματα της Αριστεράς επέδειξαν από αμηχανία –όπως ο ΣΥΡΙΖΑ– έως απείθεια – όπως το ΚΚΕ. 

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός, το πρωί της Τρίτης, βρέθηκε στο Πολυτεχνείο καταθέτοντας συμβολικά στεφάνι και δηλώνοντας μεταξύ άλλων: «Το διαχρονικό αίτημα για ελευθερία συμπληρώνεται από την υπευθυνότητα που πρέπει όλοι να δείξουμε για να βγούμε πιο ισχυροί και ενωμένοι από αυτή την περιπέτεια».

Για το θέμα της συμπεριφοράς των κομμάτων της Αριστεράς εξέδωσε ανακοίνωση η Νέα Δημοκρατία αναφέροντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 είχαν την ευκαιρία να δείξουν αυτές τις μέρες ότι πρώτο καθήκον τους έχουν την προστασία της δημόσιας υγείας. Αντ’ αυτού, για μικροκομματικούς λόγους, αποφάσισαν πως αυτή ήταν η κατάλληλη ευκαιρία να κάνουν μέτωπο εναντίον της κυβέρνησης. Τελικά αυτό που κατάφεραν είναι να κάνουν μέτωπο κατά της κοινωνίας». 

Διασπορά fake news

Την ίδια ώρα, η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί το ΠΑΜΕ για διασπορά fake news. «Στην προσπάθειά τους να χτίσουν το αφήγημα περί δήθεν “οργίου αστυνομικής βίας” στο κέντρο της Αθήνας, παρουσίασαν φωτογραφία τραβηγμένη τον Μάιο του 2019 στο Βέλγιο, κατά την περίοδο της εξέγερσης των “Κίτρινων Γιλέκων”, ως σημερινή από την Αθήνα. Η φωτογραφία δείχνει αστυνομικό να πατάει στο κεφάλι διαδηλωτή. Επισυνάπτεται η ψευδής ανάρτηση του ΠΑΜΕ με τη fake φωτογραφία», σημειώνει το κυβερνών κόμμα.

Δεν μπορεί, πάντως, να διαφύγει της προσοχής πως ο σχολιασμός έγινε από τη Νέα Δημοκρατία και όχι από το Μέγαρο Μαξίμου. Πρόκειται για μια τακτική που εφαρμόζεται όταν η κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει παρακάτω και να μην δώσει έκταση σε ένα θέμα. Αυτό επισημαίνει στην «Κ» κυβερνητική πηγή, σημειώνοντας ότι η χώρα βρίσκεται εν μέσω πανδημίας, τα προβλήματα είναι μεγάλα και δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, αφού η μάχη στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.
Θέμα ωρών το επίδομα

Οπως προειπώθηκε, η κυβέρνηση γυρίζει ήδη σελίδα. Στο πλαίσιο αυτό, θέμα ωρών θεωρείται –σε κάθε περίπτωση, θα γίνει το αργότερο μέχρι αύριο– η ανακοίνωση του επιδόματος που έχει προαναγγείλει ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης για τα Χριστούγεννα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», θα αφορά πολίτες που δεν εμπίπτουν στα μέχρι τώρα μέτρα ενίσχυσης για την πανδημία, όπως είναι οι επαγγελματίες. Μακροχρόνια άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνοι και υγειονομικοί θα είναι οι βασικές κατηγορίες που θα λάβουν την ενίσχυση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή