Άρση του προστίμου στη γυναίκα που άφησε λουλούδι έξω από το Πολυτεχνείο

Άρση του προστίμου στη γυναίκα που άφησε λουλούδι έξω από το Πολυτεχνείο

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αίρεται το διοικητικό πρόστιμο των 300 ευρώ που είχε επιβληθεί στη γυναίκα, η οποία άφησε λουλούδι έξω από το Πολυτεχνείο, όπως έκανε γνωστό το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σε ανακοίνωσή του, το ΥΠΡΟΠΟ ανέφερε ότι το πρωί της Τετάρτης, ο διευθυντής Τροχαίας Αττικής επικοινώνησε -στην εργασία της- με τη γυναίκα που κατέθεσε λουλούδια στο Πολυτεχνείο, ώστε να αρθεί το διοικητικό πρόστιμο που της επεβλήθη χθες, ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου.

«Η απόφαση για την άρση είχε παρθεί και η αυτονόητη έμπρακτη συγνώμη είχε ζητηθεί από χθες το απόγευμα, από την πολιτική και φυσική ηγεσία της Αστυνομίας», επεσήμανε το υπουργείο.

«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ώρες αργότερα κι αφού το πρόστιμο είχε αρθεί, έσπευσε να επικοινωνήσει και αυτός μαζί της. Κατόπιν εορτής. Η συμπόνια και η κατανόησή του άργησαν πάλι. Για ένα θέμα που είχε λυθεί έσπευσε σε μικροκομματική εκμετάλλευση», πρόσθεσε το ΥΠΡΟΠΟ.

Όπως τόνισε, «οι αστυνομικές δυνάμεις διευκόλυναν δεκάδες πολίτες να πάνε και να καταθέσουν στεφάνια ή λουλούδια στην πύλη του Πολυτεχνείου, παρά την απαγόρευση».

Οι αναφορές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προκάλεσαν την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σημείωσε σε ανακοίνωσή του ότι ο «ο συμπονετικός κ. Χρυσοχοΐδης στη χθεσινή του συνέντευξη το βράδυ δεν είπε κουβέντα για την υποτιθέμενη απόφαση να αρθεί το πρόστιμο στη γυναίκα που πήγε να αφήσει ένα λουλούδι στο Πολυτεχνείο».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη «σήμερα, αφού αναγκάστηκε μετά την κατακραυγή να μαζέψει άρον – άρον το αδιανόητο πρόστιμο, ζητάει και τα ρέστα από τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επειδή τόλμησε να επικοινωνήσει χθες το βράδυ μαζί της και να πει το αυτονόητο, ότι πρέπει να ακυρωθεί το πρόστιμο». «Αλλά ποιος έχασε τη ντροπή για να τη βρει ο κ. Χρυσοχοΐδης;», κατέληξε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή