Δίωξη στην Ελένη Ζαρούλια για διορισμό στη Βουλή με ψευδή στοιχεία

Δίωξη στην Ελένη Ζαρούλια για διορισμό στη Βουλή με ψευδή στοιχεία

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος της πρώην βουλευτού της Χρυσής Αυγής, Ελένης Ζαρούλια, για την υπόθεση του διορισμού της ως μετακλητής υπαλλήλου στη Βουλή τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η δίωξη αφορά τα αδικήματα της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης και ασκήθηκε με βάση τον φάκελο που απέστειλε στην Εισαγγελία ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας ο οποίος είχε υπογράψει την ανάκληση του διορισμού της, στις 9 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον φάκελο της δικογραφίας, η κ. Ζαρούλια βεβαίωσε ψευδώς ότι δεν έχει κώλυμα για τον διορισμό της στη Βουλή, τον οποίο ζήτησε ο σύζυγος της Νίκος Μιχαλολιάκος ως αρχηγός της πρώην κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής. Ο διορισμός έγινε, καθώς η πρώην βουλευτής δεν δήλωσε ότι είναι υπόδικη με τελεσίδικο βούλευμα για κακουργηματική πράξη.

Όταν η υπόθεση έγινε γνωστή, ο κ. Τασούλας ανακάλεσε τον διορισμό της και απέστειλε τα στοιχεία στον Εισαγγελέα.

«Η Ελένη Ζαρούλια προκάλεσε ψευδώς και δολίως τον διορισμό της για ίδιον όφελος» ανέφερε στο σκεπτικό του ο πρόεδρος της Βουλής στο οποίο επισημαίνονταν επίσης ότι η πρώην βουλευτής «δήλωσε ψευδώς στην υπεύθυνη δήλωσή της ότι δεν συντρέχει στο πρόσωπό της κώλυμα διορισμού». Στην απόφαση ο κ. Τασούλας επικαλέστηκε, εκτός από την ψευδή δήλωση, και τις γενικές αρχές του Διοικητικού Δικαίου που προβλέπει ανάκληση για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Η κ. Ζαρούλια καταδικάστηκε για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης σε κάθειρξη 6 ετών με ανασταλτική δύναμη στην έφεση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή