ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εύσημα ΠτΔ στις 10 νοσηλεύτριες από την Κρήτη

Κ. Σακελλαροπούλου: Υποδειγματική πράξη αλληλεγγύης η εθελοντική μετάβαση των νοσηλευτριών από την Κρήτη στη Θεσσαλονίκη

Εύσημα ΠτΔ στις 10 νοσηλεύτριες από την Κρήτη

Υποδειγματική πράξη αλληλεγγύης και προσφοράς χαρακτήρισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την απόφαση 10 νοσηλευτριών να μεταβούν εθελοντικά από την Κρήτη στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συνδράμουν τους συναδέλφους τους στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

«Δέκα νοσηλεύτριες από την Κρήτη, με εξειδίκευση στις ΜΕΘ, μεταβαίνουν εθελοντικά στο “Ιπποκράτειο” της Θεσσαλονίκης για να ενισχύσουν τους συναδέλφους τους στη μάχη κατά της πανδημίας. Μια υποδειγματική πράξη αλληλεγγύης και προσφοράς, που αξίζει τον σεβασμό όλων μας» σημείωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε ανάρτησή της στο Twitter.

Όπως έκανε γνωστό νωρίτερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, οι 10 νοσηλεύτριες θα αναλάβουν άμεσα υπηρεσία στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Οι δέκα νοσηλεύτριες εργάζονται σε νοσοκομεία των τεσσάρων Πειρφερειακών Ενοτήτων της Κρήτης κι έχουν την κατάλληλη εμπειρία στην αντιμετώπιση περιστατικών σε ΜΕΘ, αναισθησιολογικών και άλλων κλινικών. Η συμβολή τους, στην ανιμετώπιση της έξαρσης που σημειώνεται στη βόρεια Ελλάδα, αναμένεται να είναι καθοριστική.