ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η τηλεκπαίδευση μείωσε τα sms για μετακινήσεις κατά 25%

Η τηλεκπαίδευση μείωσε τα sms για μετακινήσεις κατά 25%

Τη μείωση των μετακινήσεων είχε ως αποτέλεσμα η εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης στα δημοτικά σχολεία. 

Ειδικότερα, από την ημέρα που τέθηκε σε ισχύ η τηλεκπαίδευση στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, τα sms για μετακινήσεις μειώθηκαν κατά 25%.

Υπενθυμίζεται ότι ο περιορισμός των μετακινήσεων και όχι το επιδημιολογικό φορτίο στα σχολεία ήταν και ο λόγος που η κυβέρνηση έλαβε την απόφαση να κλείσει τα δημοτικά σχολεία. 

Άλλωστε, τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αλλά και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως επικαλούμενοι τους ειδικούς είχαν δηλώσει ότι η μετάδοση στο σχολικό περιβάλλον δεν φαίνεται να είναι πρόβλημα και ότι αυτό που είναι πρόβλημα είναι η κινητικότητα.

«Τα μέτρα είναι καθαρά προληπτικού χαρακτήρα και δεν υποδεικνύονται από το επιδημιολογικό φορτίο στις σχολικές μονάδες, στις οποίες δεν έχει διαπιστωθεί τάση διασποράς του ιού. Τα μέτρα στοχεύουν στην ευρύτερη μείωση της κινητικότητας των ενηλίκων», είχε πει η κ. Κεραμέως. 

Ο κ. Πέτσας είχε αναφερθεί και σε συγκεκριμένο αριθμό παιδιών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση που φτάνουν τα 650.000 με αποτέλεσμα να γίνονται αντίστοιχες μετακινήσεις γονέων, παππούδων, γιαγιάδων.